Tribina o integraciji izbjeglica

17_10_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Facebook
Tribina o integraciji izbjeglica

Info zona organizira javno događanje - Integracija izbjeglica u društvo: dobrobiti i izazovi" - koje će se održati dana 18.10.2016. u 18 h, u splitskom Domu mladih.

Info zona organizira javno događanje - Integracija izbjeglica u društvo: dobrobiti i izazovi - koje će se održati dana 18.10.2016. u 18 h, u splitskom Domu mladih.

Događanje je organizirano s ciljem otvaranja rasprave na temu integracijskih politika na lokalnoj razini, Info zona organizira javno događanje na kojem ćemo predstaviti izazove provedbe integracijskih politika i koncepta multikultiralizma, predstaviti praktične primjere uspostavljanja progama podrške za rad s izbjeglicama, ukazati na nužnost kvalitetene međusektorske suradnje i propitati postojeću percepcija tko su ljudi koje nazivamo izbjeglicama i razlozima njihova dolaska.

Doc.dr. sc. Marita Brčić Kuljiš izlagat će o temi Prihvat izbjeglica i mogućnost integracije izbjeglica u hrvatsko društvo. Predavanje Anite Lunić zove se Opća percepcija i temeljni mitovi o razlozima, strukturi i mogućnostima integracije izbjeglica te rad s izbjeglicama u kampovima i na izbjegličkoj rutiJulija Kranjec iz Centra za mirovne studije govorit će o temi Kreiranje i provedba programa podrške izbjeglicama i tražiteljima azila te važnost međusektorske suradnje u provedbi programa i zagovaranju.

Također, ovom prilikom će se predstavnici Okusa doma pobrinuti za prigodni domjenak ali će biti dostupni svim sudionicima javnog događanja za razgovor o tome što i na koji način rade te za direktnu komunikaciju o vlastitim iskustvima snalaženja u Hrvatskoj kao zemlji u kojoj su krenuli u novi početak i svim izazovima na koje nailaze na tom putu.