U Bugarskoj o zagovaranju

29_02_2016  |  Autor: Nana Novaković  |  Foto: YouTube / Screenshot
U Bugarskoj o zagovaranju

Trening o lobiranju i zagovaranju u polju rada s mladima održat će se u travnju u Bugarskoj. Sudionicima su pokriveni svi troškovi a rok za prijavu je 6. ožujka.

Trening za stručnjake za rad s mladima Lobbying and Advocacy in Youth field održat će se od 17. do 22. travnja u bugarskom skijalištu Borovetsu.

Glavni su ciljevi treninga promicanje važnosti mišljenja mladih u procesu donošenja odluka na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, povećanje kapaciteta i neovisnosti organizacija kroz povećanje nadležnosti lidera mladih u strukturiranom dijalogu, lobiranju i zagovaranju, te osigurati razvoj aktivnog građanstva, demokratskih načela i odgovornosti organizacija za mlade i neformalne grupe mladih.

Trening je namijenjen stručnjacima za rad s mladima, liderima mladih, volonterima te voditeljima projekata koji su zainteresirani za razvijanje vještina i kompetencija u lobiranju i zagovaranju politika za mlade. Također, trening može biti vrlo koristan za članove organizacijskog odbora, donositelje odluka i predsjednike koji žele ojačati svoje organizacijske sposobnosti za rad u utjecanju na politike i strategije za mlade.

Svi troškovi sudjelovanja kao što su hrana, smještaj i put bit će osigurani, a za prijavu je potrebno kontaktirati Agenciju za mobilnost i programe EU.

Više informacija o treningu mogu se pronaći na salto-youth.net.

Rok za prijavu: 6. ožujka 2016.