U Berlinu o prisilnoj migraciji

04_03_2016  |  Autor: Nana Novaković  |  Foto: Flickr
U Berlinu o prisilnoj migraciji

Forum Civil Society Welcoming Refugees in Europe održat će se u travnju u Berlinu a na sudjelovanje su pozvani svi koji sudjeluju u pružanju pomoći izbjeglicama i koje zanima tema prisilne migracije. Troškovi su pokriveni.

Udruga Balkans, let’s get up! organizira Forum Civil Society Welcoming Refugees in Europe koji će se održati od 4. do 10. travnja 2016. u Berlinu.

Forum je odlična prilika za aktiviste, volontere, socijalne radnike i sve zainteresirane za pitanje migrantske krize za razmjenu mišljenja i iskustava te angažiranje oko sljedećih koraka transnacionalne suradnje. Glavne teme foruma bit će stereotipi i odnosi moći, sigurnost i odgovornost u Europi, iskustvo i dobra praksa u pomaganju i prihvaćanju izbjeglica te primjeri pomoći pružene migrantima u Berlinu.

Pozvani su svi koji sudjeluju u pružanju pomoći izbjeglicama i svi zainteresirani za temu prisilne migracije te društveni i politički proces koji je potaknuo istu, da se prijave pod uvjetom da imaju najmanje 21 godinu te se aktivno služe engleskim jezikom.

Smještaj i hrana su osigurani, dok će se troškovi puta po završetku foruma refundirati u iznosu do 275 eura po osobi. Sudionici će snositi participacijski trošak u iznosu od 20 eura.

Više informacija i prijavnica nalaze se na www.initiative-moe.de.

Rok za prijavu: 9. ožujka 2016.