U Berlinu o povijesti i identitetu

23_06_2015 / 11:17h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Flickr
U Berlinu o povijesti i identitetu

U Berlinu se u prosincu održava Akademija o povijesti i identitetu namijenjena doktorskim i postdoktorskim studentima. Rok za prijavu je 10. srpnja, a pokriveni su troškovi puta i smještaja.

Forum Transregionale Studien i Max Weber Stiftung, u suradnji s Humboldtovim sveučilištem u Berlinu organiziraju, od 2. do 12. prosinca zimsku Akademiju o povijesti i identitetu, namijenjenu doktorskim i postdoktorskim studentima.

Tema nosi naslov Beyond History and Identity: New Perspectives on Aesthetics, Politics, and Society in Eastern Europe (U pozadini povijesti i identiteta: Novi pogledi na estetiku, politiku i društvo u Istočnoj Europi) a na prijavu su pozvani doktorski i postdoktorski studenti političkih znanosti, književnosti, umjetnosti, kulturne antropologije, geografije i sociologije koji bi htjeli predstaviti istraživanja na kojima trenutno rade te sudjelovati u diskusijama o spomenutoj temi.

Cilj je Akademije razmjena mišljenja, jačanje veza među znanstvenicima te produbljivanje znanja o temi. Za prijavu je potrebno poslati životopis, nacrt projekta (3 do 5 stranica), prijedlog dviju bibliografskih jedinica o kojima prijavitelj želi diskutirati, ime dvaju sveučilišnih profesora koji mogu poslužiti kao referenca. Prijavu je potrebno poslati na e-mail adresu [email protected].

Uspješni prijavitelji primit će stipendiju kojom se pokrivaju troškovi puta i smještaja.

Rok za prijavu: 10. srpnja 2015.

Više informacija potražiti na www.mladiinfo.eu