U Berlinu o migracijskoj krizi

17_03_2016  |  Autor: Nana Novaković  |  Foto: I. Z.
U Berlinu o migracijskoj krizi

Trening u Berlinu održava se u lipnju s ciljem adresiranja migracijske krize, a sudionicima su pokriveni svi troškovi. Rok za prijavu je 13. travnja.

Trening za stručnjake za rad s mladima Let’s explore- Refugees today in Europe održat će se od 15. do 20. lipnja u Berlinu. Trening je namijenjen stručnjacima za rad s mladima, liderima mladih i trenerima, a za sudjelovanje će se odabrati 25 sudionika.

Trening će se temeljiti na učenju i implementaciji pedagoških pristupa i alata za edukaciju mladih o trenutnoj situaciji migracijske krize u Europi, suzbijanju diskriminacije i stereotipa. Također, koristit će se kreativne metode za stvaranje prostora za dijalog te razne aktivnosti neformalnog učenja poput kazališnih metoda. Cilj je adresirati probleme migracijske krize, osvijestiti sudionike o tim problemima i omogućiti im da djeluju kao multiplikatori u radu s mladima u svrhu poboljšanja cjelokupne situacije.

Svi troškovi sudjelovanja kao što su hrana, smještaj i put bit će osigurani, a za prijavu je potrebno kontaktirati Agenciju za mobilnost i programe EU.

Više informacija na salto-youth.net.

Rok za prijavu: 13. travnja 2016.

Trening je dio Ključne aktivnosti 1 u program Erasmus +. Trening je neformalna edukacija koja se provodi na međunarodnoj razini i u kojoj sudjeluju minimalno dvije različite zemlje, uglavnom iz Europe. Većina treninga namijenjena je osobama koje rade s mladima, no može se prijaviti i osoba koja nema iskustva u radu s mladima, ali ima motivacije i želje za učenjem. Treninzi su, za razliku od razmjena mladih, manje fleksibilni u svom rasporedu i više usmjereni učenju i razmjeni iskustava o određenoj temi (od 6 do 8 sati dnevno intenzivno se radi pomoću neformalnih metoda; prezentacija, plakata, predavanja, predstavljanja.. ). Trening u prosjeku traje od 3 do 8 dana a cilj je usavršiti organizacije koje već imaju iskustva u neformalnom radu s mladima te razviti nove ideje za projekte unutar Erasmus+ programa. Prednost pri prijavi na treningu imaju osobe koje su angažirane u nekoj organizaciji civilnog društva.