U Beogradu o soc. integraciji

01_04_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Wikimedia Commons / Vlada Marinković
U Beogradu o soc. integraciji

Inicijativa mladih za ljudska prava - Hrvatska organizira Trening o socijalnoj integraciji koji će se održati u Beogradu od 10. do 15. svibnja 2016. Sudionicima su osigurani troškovi puta, smještaja i hrane.

Inicijativa mladih za ljudska prava - Hrvatska organizira Trening o socijalnoj integraciji koji će se održati u Beogradu od 10. do 15. svibnja 2016.

Trening će biti temeljen na socijalnim, pravnim i konceptualnim aspektima socijalne integracije različitih kulturnih grupa i pojedinaca putem predavanja, radnih skupina, studijskih posjeta kampovima i azilima koji su smješteni u Beogradu. Dakle, na treningu će stručnjaci za ljudska prava i sudionici iz zemalja koje su razvile učinkovite mehanizme socijalne integracije pokušati prinijeti svoja znanja politički aktivnim mladima iz zemalja koje se tek odnedavno suočavaju s pitanjima socijalne integracije zbog aktualne migrantske krize.

Na treningu će se razvijati vještine potrebne za analize političkih mjera o socijalnoj integraciji, osmišljavat će se i pokrenuti kampanja i zagovaranje za zaštitu prava nacionalnih manjina, izbjeglica i migranata te razgovarati sa stručnjacima iz ljudskih prava o teoriji i praksi politika socijalne integracije.

Trening je namijenjen mladim aktivistima i članovima podmladaka političkih stranaka. Sudionicima su osigurani troškovi puta, smještaja i hrane, a radni je jezik treninga engleski.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice, te saznati više o treningu na yihr.hr.

Rok za prijavu: 17. travnja 2016.