U Beču o obrazovanju

03_03_2016  |  Autor: Nana Novaković  |  Foto: Flickr
U Beču o obrazovanju

Konferencija u Beču o suradnji aktera formalnog i neformalnog obrazovanja, s ciljem rješavanja izazova s kojima se mladi susreću i doprinosa socijalnoj koheziji, održava se u svibnju a sudionicima su pokriveni svi troškovi.

Austrijska nacionalna agencija organizira drugu po redu EUSDR Youth Platform konferenciju pod nazivom Learning Pathways to Social Cohesion - Synergies between Formal and Non Formal Education od 17. do 22. svibnja 2016. u Beču.

Ciljevi konferencije su promicanje vrijednosti suradnje između aktera formalnog i neformalnog obrazovanja u rješavanju izazova s kojima se mladi susreću čime se pridonosi društvenoj koheziji u Podunavlju te istraživanje potreba i daljnjih koraka za suradnju između obrazovnih sektora. Konferencija je odlična prilika za stvaranje prostora za dijalog gdje će sudionici dijeliti iskustva i mišljenja o školovanju mladih i njihovom značaju za društvenu koheziju, dobivanje novih ideja i motivacije za daljnji rad te razmatranje mogućnosti financiranja u okviru Erasmus+ i drugih programa.

Konferencija je namijenjena nastavnicima i stručnjacima s područja formalne i neformalne edukacije iz zemalja Dunavske regije.

Svi troškovi sudjelovanja kao što su hrana, smještaj i put bit će osigurani, a za prijavu je potrebno kontaktirati Agenciju za mobilnost i programe EU.

Više informacija o konferenciji mogu se pronaći na salto-youth.net.

Rok za prijavu: 15. ožujka 2016.