U Amsterdamu o inkluziji mladih

06_04_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: European Youth Forum
U Amsterdamu o inkluziji mladih

250 sudionika, mladih i predstavnika mladih iz cijele Europe, nalazi se na konferenciji za mlade u Amsterdamu, koja se održava od 4. do 7. travnja, kako bi raspravljali o uključivanju svih mladih u raznoliku, povezanu i inkluzivnu Europu.

Predstavnici mladih i političari iz cijele Europe nalaze se na konferenciji za mlade u Amsterdamu, koja se održava od 4. do 7. travnja, kako bi raspravljali o temi Uključivanje svih mladih u raznoliku, povezanu i inkluzivnu Europu pod motom Spremni za život, spremni za društvo.

Konferencija za mlade održava se u organizaciji nizozemskog predsjedništva Vijeća EU-a zajedno s Europskim forumom mladih i nizozemskim Nacionalnim vijećem mladih. Okuplja 250 sudionika iz svih zemalja članica EU-a i zemalja kandidata, predstavnike mladih i ministarstava koja su nadležna za pitanja mladih, a usredotočit će se na izazove koji sprječavaju mlade u Europi. Također, na konferenciji su nazočni predstavnici međunarodnih nevladinih organizacija, Europske komisije i Europskog foruma mladih. Hrvatsku predstavljaju  Mirela Pašić pred Zajednicom info centara za mlade u Hrvatskoj, zatim Petra Pekica i Belinda Bošnjak pred Mrežom mladih Hrvatske te Morana Makovec i Zrinka Mikolić iz Ministarstva socijalne politike i mladih.

Sva događanja s konferencije mogu se pratiti na Facebooku, Twitteru i Instagramu s oznakom #YouthConf, također i na Facebook profilu Foruma mladih i Konferencije za mlade.