Dan glazbe: U 4 dana 9 koncerata

17_06_2013 / 23:45h  |  Autor: Maya  |  Foto: Željko Šunjić, arhiva
Dan glazbe: U 4 dana 9 koncerata

Splitski četverodnevni program proslave Svjetskog dana glazbe od srijede nudi devet žanrovski različitih besplatnih koncerata - od rocka do fada, a vrhunac proslave je Split Blues Festival koji će se održati na prvi dan ljeta.

Još 1976. godine, američkome glazbeniku Joelu Cohenu je na pamet pala ideja o slavljenju glazbe, pa je predložio da se jedna takva manifestacija održi na dan ljetnog solsticija te su ubrzo tu ideju prihvatile mnoge zemlje, a među njima i Hrvatska. Splitski četverodnevni program proslave Svjetskog dana glazbe od srijede nudi devet žanrovski različitih besplatnih koncerata - od rocka do fada, a vrhunac proslave je Split Blues Festival koji će se održati na prvi dan ljeta

Sve započinje Bodulskim raspašojem u srijedu navečer na platou kluba O'Hara uz grupe s obližnjih otoka - Mjesni Odbor, Gego i Kopito, nastavlja se u četvrtak od 17:30 uz Urban rock show sa splitskim bendovima In3G, Tri Cheri, Barber Shop, Povratak na staro, Riffovski, Hladan tuš, Film Noir, Bezdan i LP&The Singles na platou PC Koteks te Ponoćnim fadom uz Ivu Perkušića s bendom u hotelu Radisson.

U petak će grupa Viva i program uživo Radio Dalmacije od kasnih popodnevnih sati zabavljati sve prisutne kupače na plaži Žnjan, Pjacom će odjekivati evergreeni, na Peristilu nastupaju učenici glazbene škole Josip Hatze s grupom Repassage dok će norveški Buvik Skolekorps nastupiti na Rivi. U čast velikanu splitskog bluesa Jadranu Zlodri Gobbu, na Prokurativama će navečer na Split Blues Festivalu nastupiti Dernis Jam, Teo Aničić, Delta Blues Gang, Sahte Raki, Retro Guru, Otprilike Ovako i Paulo Mendonca.

Mendonca će u subotu i završiti ovogodišnju manifestaciju sa cjelovečernjim does-anybody-wanna-funk koncertom na Rivi.

Susjedi, budite milostivi ;)

www.splitbluesfestival.com