U 13. TSM-u Parun na engleskom

12_11_2015 / 21:00h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: The Split Mind
U 13. TSM-u Parun na engleskom

The Split Mind, časopis za književnost Filozofskog fakulteta u Splitu, godinama uspješno otkriva mlade talente i podsjeća na već ustoličene. Promocija 13. broja održat će se u Info zoni.

The Split Mind, časopis za književnost Filozofskog fakulteta u Splitu, godinama uspješno otkriva mlade talente i podsjeća na već ustoličene, a stotine njegovih stranica ispunjavali su eseji, kritike, proza, poezija, osvrti i prijevodi. Promocija 13. broja održat će se u petak, 20. studenog u 19 sati, u Info zoni.

>> Najave drugih događanja u Info zoni prati na infozona.hr/program

U novom broju na zadnjim stranicama donosi Anne Sexton na hrvatskom i Vesnu Parun na engleskom, te otkriva što se krije pod naslovom Vivere Con Gli Occhi Aperti. Prijevodima prethodi četrdesetak stranica tematski raznolikih kratkih priča - od promišljanja o umjetnosti do svakidašnjih ali i nesvakidašnjih događaja. Prva polovica, od nešto manje od stotinu stranica časopisa, posvećena je poeziji autora svih dobnih skupina, iz svih krajeva Hrvatske. Među pjesmama su i radovi Maje Aralice, Siniše Matasovića i Jurice Benzona, koji su tim redoslijedom nagrađeni na natječaju za najbolju neobjavljenu pjesmu gradske knjižnice Solin 2014. godine.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.