Tvoje vjenčanje u kinu

08_12_2013 / 11:00h  |  Autor: I.Z.
Tvoje vjenčanje u kinu

Mlada ekipa s nekoliko realiziranih dokumentaraca iza sebe, okupljena u projekt Piroman, odlučila je mladencima ponuditi snimanje dokumentarca o njihovom piru koji će se prikazati u kinu CineStar u Splitu.

Mlada ekipa s nekoliko realiziranih dokumentaraca iza sebe, okupljena u projekt Piroman, odlučila je mladencima ponuditi snimanje drugačijeg videa s pira – novinar i snimatelj izvještavaju s vjenčanja kao da se radi o izravnom javljanju za televiziju, a rezultat takvog rada je jednosatni dokumentarac koji će se prikazati u kinu CineStar u Splitu.

- Vođen mišlju da su standardni video materijali s pireva, otvoreno ću reći, dosadni za gledanje i samoj rodbini mladenaca a kamoli prijateljima, smislio sam novi koncept koji prije svega treba biti zanimljiv - kaže voditelj projekta Mate Prlić.

U tom dokumentarcu bliske osobe budućeg bračnog para govore o mladoj i mladom, kamerom se bilježe svi smiješni i važni događaji tog velikog dana, a sve je na kraju izmontirano tako da film bude zanimljiv i gledateljima koji nemaju veze s pirom.

Osim što konačni materijal nije standardan, još jedna stvar ovu ponudu izdvaja od ostalih: dokumentarni film s vjenčanja prikazivat će se u - kinu CineStar u Splitu.

- Gledanje svog pira na velikom ekranu jedna je novost koja može biti itekako zanimljiva. Mislim da će biti pravi doživljaj s pozvanom rodbinom i prijateljima pogledati u kinu film s vjenčanja - zaključuje Prlić.