Tvoj prvi posao u Europskoj uniji

07_10_2013 / 15:05h
Tvoj prvi posao u Europskoj uniji

Vaš prvi EURES posao predstavlja pilot-akciju Europske mreže javnih zavoda za zapošljavanje. Ukupno će biti financirano pet do deset projekata koji bi trebali pridonijeti zapošljavanju najmanje 1500 mladih radnika, pripravnika ili vježbenika.

Objavljen je natječaj Vaš prvi EURES posao koji po prvi put uključuje i pripravničke i vježbeničke poslove. Vaš prvi EURES posao predstavlja pilot-akciju Europske mreže javnih zavoda za zapošljavanje (EURES), usmjerenu na borbu protiv nezaposlenosti mladih u Europskoj uniji.

Cilj ovog natječaja jest odabir projekata profitnih ili neprofitnih javnih i privatnih organizacija te organizacija za zapošljavanje iz trećeg sektora, koji će podržati i financirati sljedeće skupine: mlade (18-30 godina) u potrazi za zaposlenjem, pripravničkim ili vježbeničkim stažom, koji su voljni preseliti se u drugu državu članicu Europske unije; poslodavce, poglavito mala i srednja poduzeća koja omogućuju program integracije za svoje tek zaposlene, mobilne mlade radnike, pripravnike ili vježbenike.

Ukupno će biti financirano pet do deset projekata koji bi trebali pridonijeti zapošljavanju najmanje 1500 mladih radnika, pripravnika ili vježbenika. Svaki bi projekt trebao uključivati barem tri države članice Europske unije.

Rok za prijavu: 10. prosinca 2013.

ec.europa.eu