Turneja akcijskog transvestita

25_03_2013 / 13:50h  |  Autor: KMaja
Turneja akcijskog transvestita

– Poznajete Monthy Phyton? Prenijeti ću im – zadovoljno je komentirao Eddie Izzard kada je publika prepoznala aluziju na jedan skeč popularne šestorke. – Ja samo kupim mrvice sa njihovog stola – rekao je.

Jedan od najpoznatijih britanskih stand up komičara, Eddie Izzard, svoju je mini turneju po Hrvatskoj započeo je prošlog tjedna u Dubrovniku. – Da li je ovo prvi nastup nekog stand up komičara u gradu? – pitao je okupljene u Kazalištu Marina Držića, i dobio potvrdan odgovor iz publike. U cipelama na visoku petu, sa šminkom i crveno nalakiranim noktima, akcijski transvestit, kako Izzard sebe opisuje, izrešetao je u svom stilu popunjeno gledalište sa oko sat ipo vremena materijala, uz jednu pauzu.

– Poznajete Monthy Phyton? Prenijeti ću im – zadovoljno je komentirao kada je publika prepoznala aluziju na jedan skeč popularne šestorke, ne propustivši istaknuti kako su mu oni veliki uzori. – Ja samo kupim mrvice sa njihovog stola – rekao je.

U nastupu se dotaknuo širokog spektra tema, vješto pipajući puls publike i izazivajući pljesak i glasni smijeh i prije nego što je očekivao, tako je morao više puta smirivati publiku, kako bi mogao dovršiti misao.

Dva rasprodana nastupa (Osijek i Zagreb) i gotovo rasprodani dubrovački – na dan utakmice koju su mediji pumpali mjesecima unaprijed, u gradu u kojem ne postoji kultura odlaženja na nastupe stand up komičara, ljudi su odlučili izdvojiti nemalu količinu novaca da im se na engleskom obrati transvestit i, između ostaloga, kaže kako nema Boga – valjda dovoljno svjedoče kako nastupi ovoga tipa Hrvate privlače. Nadajmo se da je Izzard srušio još jedan zid, kao što je u svojoj bogatoj karijeri do sada srušio mnoge, te da će stand up komičari doživjeti Hrvatsku na svojim turnejama. Smijeha nam barem nikada dosta.