Raste kvart južno od Poljičke

19_07_2012 / 01:34h  |  Autor: Pile  |  Foto: Rene
Raste kvart južno od Poljičke

Nova zgrada Zdravstvene škole nikako da dočeka kraj građevinskih radova i konačno useljenje, no susjedni stambeno poslovni kompleks uz Poljičku nastavlja rasti.

Nova zgrada Zdravstvene škole nikako da dočeka kraj građevinskih radova i konačno useljenje, no susjedni stambeno poslovni kompleks uz Poljičku nastavlja rasti. Nedugo nakon dovršetka prva dva objekta u kojem su prodani svi stanovi i poslovni prostori, započeli su zemljani radovi iduće faze gradnje.

U konačnici će blok zgrada, ispresijecan omanjim parkovima, pratiti Poljičku od raskrižja sa Putem iza nove bolnice do Brune Bušića gdje bi svoje nove uredske prostore mogao naći i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje čija budućnost definitivno nije u suživotu sa turističkim sadržajima na zapadnoj obali gradske luke. Paralelno s Poljičkom tako će se formirati i nova Šoltanska ulica koja će na istoku prolaziti ispod Bušićeve te direktno povezivati dvije bolnice. U susjedstvu Zdravstvene škole, na optimalnoj lokaciji između dviju bolnica, svoju novu lokaciju trebao bi naći novi Centar hitne medicinske pomoći i Centar 112.

Narednih godina Split će tako na posljednjim ostacima splitskog polja dobiti novi kvart koji će se širiti prema uvali Trstenik iznad koje bi trebali nabujati turistički sadržaji.