Tribina o kompostiranju

18_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Pixabay
Tribina o kompostiranju

Na tribini će sudjelovati tehnički direktor komunalne tvrtke otoka Krka i predstaviti uspješan primjer otoka na kojem se biorazgradivi otpad odvojeno prikuplja od korisnika i kompostira u javnoj kompostani.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Split, na adresi Trumbićeva obala 4, u ponedjeljak, 21. listopada s početkom u 12 sati održat će se javna tribina pod nazivom Kompostiranje.
Na tribini će sudjelovati Dejan Kosić, tehnički direktor komunalne tvrtke otoka Krka - Ponikve eko otok Krk d.o.o. koji će predstaviti otok Krk kao uspješan primjer otoka na kojem se biorazgradivi otpad odvojeno prikuplja od korisnika i kompostira u javnoj kompostani. Osim kućanstava, u sustav prikupljanja biorazgradivog otpada uključeni su gospodarstvenici, ugostiteljski objekti te poljoprivrednici, budući da je od 2009. na otoku Krku uvedeno i kompostiranje komine od maslina.

U nastavku će tribine Gabrijela Medunić-Orlić, izvršna direktorica Udruge Sunce Split, predstaviti Dalmatia Green program – ekološki certifikat za privatne turističke smještajne objekte koji su odlučni ozeleniti svoje poslovanje i gostima pružiti jedinstven boravak u harmoniji s prirodom i lokalnom zajednicom, u čemu upravo kompostiranje predstavlja važnu ulogu. Jedan od kriterija koji se boduje prilikom procjene okolišno odgovornog poslovanja turističkog objekta je stvaranje i postupanje s otpadom, uključujući biootpad.

Za sve koji nisu u mogućnosti doći, osiguran je live stream prijenos tribine na službenoj stranici projekta.

Tribina se održava kao dio aktivnosti projekta „Otpad nije smeće“ u suradnji Grada Splita i Udruge Sunce, uz podršku Županijske komore Split.