Tri sata za autoceste

09_10_2014 / 10:05h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: referendum-autoceste.hr/
Tri sata za autoceste

Građanke i građani mogu pomoći inicijativi Ne damo naše autoceste na način da tri sata volontiraju na štandu u svom gradu.

Inicijativa Ne damo naše autoceste! poziva sve građanke i građane da se uključe u akciju prikupljanja potpisa za referendum protiv davanja autocesta u koncesiju koja će se odvijati od 11. do 26. listopada na području cijele Hrvatske.

Svi građani mogu pomoći na način da volontiraju tri sata na štandu inicijative Ne damo naše autoceste! u dijelu grada u kojem živite ili radite.

Ciljevi akcije su: spriječiti koncesiju autocesta koja je financijski, društveno i gospodarski štetna, sriječiti da se o našoj budućnosti neodgovorno odlučuje, aktivno uključiti građanke i građane u odlučivanje o važnim društvenim pitanjima koja imaju dalekosežne posljedice.

Kontakt: Za Split: koordinatorica Mašenjka Bačić 091 189 6585, za Zagreb besplatni broj 0800 42 29, za Osijek koordinator Luka Matić 098 961 0710, za Rijeku koordinator Damir Batarelo 095 585 9599, za Pulu koordinator Goran Matić 097 699 9529, za Dubrovnik Ljubomir Grgurević 095 520 6809.

Prijaviti se može i mailom na [email protected] bez obzira na mjesto volontiranja.

Inicijativu Ne damo naše autoceste! pokrenulo je 7 organizacija civilnog društva (Pravo na grad, Zelena akcija, GONG, Mreža mladih Hrvatske, Centar za mirovne studije, Savez udruga Klubtura, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju), 5 sindikalnih središnjica (NHS, HURS, MHS, SSSH, URSH) te dva cestarska sindikata (Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat radnika Hrvatskih autocesta i cesta). Ovih četrnaest organizacija osnovalo je Organizacijski odbor za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma o uređenju pitanja davanja hrvatskih autocesta u koncesiju, a inicijativi su se priključile i brojne druge organizacije (sindikati, udruge i građani) iz svih krajeva Hrvatske.

Više na http://referendum-autoceste.hr/