Tri dana Ultre 2014.

12_11_2013 / 14:07h  |  Autor: Maya  |  Foto: rukes.com
Tri dana Ultre 2014.

Najiščekivanije događanje ljetne sezone već je premijernom izdanju premašilo sva očekivanja, a novo izdanje, koje će se u Splitu održavati od 11. do 13. srpnja 2014. godine, bit će još impresivnije.

Najiščekivanije događanje ljetne sezone, najveći festival u regiji, najznačajnija investicija u turizmu u Hrvatskoj… Sve su to superlativi vezani uz festival Ultra Europe, jedino događanje u organizaciji Ultra Worldwide u Europi. Festival je sve te epitete  premijernom izdanju u potpunosti opravdao pa i premašio (103.000 posjetitelja tijekom sva 3 dana iz više od 75 zemalja svijeta), a novo, koje će se održati od 11. do 13. srpnja u Splitu, bit će, sudeći prema najavama o više festivalskih dana i većem broju izvođača, još impresivnije.

- Festival Ultra Europe nesumnjivo je najveće i najznačajnije događanje u proteklih nekoliko godina, a tome u prilog jasno govore podaci o turističkom prometu u vrijeme njegova odvijanja, kao i činjenica da je održavanje festivala itekako utjecalo na imidž Hrvatske u inozemstvu. Naime, Ultra Europe upisao je Split, Hvar i Hrvatsku na kartu najboljih festivalskih i turističkih destinacija u svijetu, vijesti iz Hrvatske obišle su svijet, a dogodio se i porast gostiju iz brojnih zemalja koje nam tradicionalno ne predstavljaju tržište. Upravo zato veselimo se novom izdanju u 2014. godini: Ultra Europe ima snažan potencijal da postane vodeći brend cijele dalmatinske regije - izjavio je Joško Stella iz Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Na konferenciji za medije prikazan je i službeni aftermovie festivala, a željno su ga iščekivali brojni obožavatelji koji će zasigurno pridonijeti već impresivnoj vidljivosti na internetskim kanalima. Valja, naime, podsjetiti da je prijenos uživo tijekom prva dva festivalska dana pratilo čak 6,5 milijuna ljudi iz svih dijelova svijeta.

Kako su najavili organizatori, četvrti dan festivala – Ultra Beach, održat će se tjedan dana nakon Poljuda na nekom od dalmatinskih otoka, a više o tome, te o samim headlinerima i popustima uskoro će biti predstavljeno domaćoj publici.

Early bird ulaznice bit će dostupne od četvrtka 14. studenog po cijeni od 75€ (cca 570kn) za 3 festivalska dana, i to na službenoj stranici www.ultraeurope.com.