Trening za strukturirani dijalog

29_10_2015 / 07:45h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Trening za strukturirani dijalog

Nacionalni trening za lokalne koordinatore strukturiranog dijaloga s mladima održat će se od 23. do 27. studenog u Crikvenici. Trening je prilika za aktivnije uključivanje organizacija civilnog društva i lokalnih sredina u proces strukturiranog dijaloga.

Nacionalni trening za lokalne koordinatore strukturiranog dijaloga s mladima održat će se od 23. do 27. studenog 2015. u Crikvenici, u organizaciji Mreže mladih Hrvatske. Trening je namijenjen primarno mladima koji djeluju unutar udruga mladih i za mlade, ali i za sve ostale zainteresirane za provedbu strukturiranog dijaloga s mladima na lokalnoj razini.

Strukturirani dijalog relativno je nova metoda koja mladima daje priliku da na različite načine iznesu konkretne ideje i stavove o određenoj temi te donositelje političkih odluka izravno upoznaju s problemima, težnjama, željama i potrebama mladih. Proces strukturiranog dijaloga s mladima na europskoj razini traje ukupno 18 mjeseci te podrazumijeva niz konzultacija donositelja političkih odluka i mladih na svim razinama - od lokalne preko nacionalne do europske razine.

Trening je prilika za aktivnije uključivanje organizacija civilnog društva i lokalnih sredina u proces strukturiranog dijaloga te generalno procese donošenje odluka koje utječu na život mladih. Vodit će ga iskusni treneri uključeni u strukturirani dijalog na različitim razinama, od lokalne preko nacionalne do europske. Sudionike će upoznati sa strukturom i svrhom procesa, potaknuti ih na promišljanje o mogućnostima provedbe aktivnosti u lokalnim zajednicama i ponuditi im mogućnost sudjelovanja u razvoju kampanje koja strukturirani dijalog među mladima u Hrvatskoj treba učiniti prepoznatljivim, zanimljivim i pristupačnim.

Online prijave otvorene su do 18. studenog u podne. Kriteriji odabira 20 sudionika bit će iskazan interes kandidata, ocjena programskih kapaciteta organizacije te rodna i geografska uravnoteženost grupe. Organizatori snose troškove putovanja te hrane i smještaja sudionika u crikveničkom hotelu Villa Ružica. Za ostale informacije dostupan je Marin Živković na [email protected] i 01 4573 937.


Mreža mladih Hrvatske trening organizira uz potporu programa Erasmus+ i Ministarstva socijalne politike i mladih te u suradnji s Nacionalnom radnom skupinom za strukturirani dijalog s mladima.