Druženje u virtualnoj stvarnosti

04_06_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Druženje u virtualnoj stvarnosti

Treće druženje u virtualnoj stvarnosti održat će se u četvrtak u Klubu Zona. Zainteresirani će isprobati i najnovije VR-naočale Oculus Go za gledanje filmova snimanih u 360 stupnjeva, a na raspolaganju će im biti i drugi uređaji koji pomiču granice mašte.

Treće druženje u virtualnoj stvarnosti uz modernu tehnologiju održat će se u četvrtak, 7. lipnja, od 17 do 22 sata u Klubu Zona. Sudjelovanje je besplatno, ali je za individualni dvadesetominutni termin za korištenje opreme potrebna rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.

- Upotrebom najnaprednije tehnologije za virtualnu stvarnost, koristeći VR-naočale Oculus Rift, korisnici mogu primjerice letjeti oko Zemlje, zaroniti u tamu morskih dubina istražujući Titanic ili se vratiti u prošlost i biti prvi čovjek koji je zakoračio na Mjesec. Zainteresirani će moći isprobati i najnovije VR-naočale Oculus Go za gledanje fantastičnih filmova snimanih u 360 stupnjeva, a na raspolaganju će im biti i neki drugi zanimljivi uređaji koji pomiču granice mašte - objašnjava Tomislav Bezmalinović, organizator događanja, pozivajući svih da isprobaju tehnologiju koja još uvijek cijenom nije dostupna velikom broju ljudi.