Trebao bi biti program u prosincu

02_12_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Trebao bi biti program u prosincu

Sva događanja realiziraju se uz strogo pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera.

Ni nakon trinaest godina Klub Zona nema kontinuiranu financijsku podršku pa je svaka godina uspjeh. Pogotovo je uspjeh program u zahtjevnoj 2020. godini završiti sa oko 100 različitih tematskih druženja, predavanja, edukacija i izložbi, odnosno sa više od 200 besplatnih sati doprinosa kvalitetnom provođenja slobodnog vremena mladih.

KLUB ZONA U PROSINCU

Biciklopopravljaonica / srijeda, 2.12. / 17:00
Snimanje videa stop motion animacijom / ODGOĐENO
Izložba Vedrana Urličića - otvaranje / utorak, 8.12. / 19:00
Pisanje kaligrafskih čestitki / četvrtak, 10.12. / 18:00
Izložba VGA02 / od ponedjeljka, 14.12. / 10:00
Književna čajanka: Krhotine časti (L.M. Bujold) / ponedjeljak, 14.12. / 20:00
Izrada plakata / četvrtak, 17.12. / 18:00
Split Nomad Gallery Art sale / vikend, 19.-20.12. / 10:00 - 22:00
Izložba Ivana Svaguše - otvaranje / utorak, 22.12. / 19:00
Biciklopopravljaonica / srijeda, 30.12. / 17:00


U 2020. je na Biciklopopravljaonici popravljeno više od stotinu bicikli, a vrata "garaže" u Klubu Zona i na kraju godine otvaraju se prve i zadnje srijede u mjesecu - 2. i 30. prosinca u 17 sati. Neformalna grupe volontera Biciklopopravljaonice Split obavljat će manje popravke neophodne za sigurnu i funkcionalnu vožnju, ali zbog epidemiološke situacije, popravci do daljnjega nisu prilika za prenošenje znanja. Obavezna je prethodna rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

Kroz dva vikenda, od petka do subote, od 4. do 6. i od 11. do 13. prosinca, od 17 sati do 20 sati u Klubu Zona trebao se snimati video tehnikom stop motion animacije. Zbog epidemiološke situacije snimanje je odgođeno, ali zainteresirani za sudjelovanje u realizaciji videa, bez obzira na predznanje, mogu se prijaviti putem prijavnice na klubzona.net te će dobiti informaciju o novom terminu snimanja.

Čak još tri izložbe do kraja godine

Nakon sedam održanih izložbi u 2020. godini, ovogodišnji peti ciklus izložbi autora mlađe generacije "Mladi izlažu" završava u prosincu, a u Klubu Zona otvorit će se čak tri nove izložbe.

Postav izložbe mlade Bračanke Flore Kliškić zamijenit će neobična izložba Vedrana Urličića u kojoj posjetitelji pomicanjem dijelova izloženih radova mogu mijenjati izložena umjetnička djela. Izložba "Interaktiv" otvara se u utorak, 8. prosinca, u 19 sati i moći se razgledati i mijenjati do 18. prosinca.

Paralelno, od 14. do 20. prosinca, na ekranu u izlogu Kluba Zona prikazivat će se izložba VGA02. Osim u Splitu, virtualna izložba studentskih radova odabranih putem natječaj Virtualne Galerije Akademija održat će se i u Rijeci, Osijeku i Zagrebu.

U utorak, 22. prosinca, u 19 sati Ivan Svaguša otvorit će posljednju ovogodišnju izložbu i izložiti originalne strip pasice serijala "E ka!" objavljivane na portalu infozona.hr. Na otvaranju izložbe predstavit će i ukoričeno izdanje svih stotinu i jedne nacrtane table, a izložba će biti otvorena do sredine siječnja iduće godine.

Epidemiološki sigurna tematska druženja

U prosincu će se održati i dva tematska druženja. U četvrtak, 10. prosinca, u 18 sati planirano je druženje uz pisanje kaligrafskih čestitki, a tjedan dana kasnije uz izradu plakata. Neiskusnim ili manje iskusnim sudionicima, uputama i sugestijama, pomoći će studenti Dizajna vizualnih komunikacija, članovi udruge DVK. Druženje će tako biti prilika za opušteni kreativni rad te usvajanje i unapređivanje vještina i znanja. Zainteresirani za sudjelovanje, bez obzira na predznanje, moraju se prijaviti putem prijavnice na klubzona.net.

Ljubitelji i ljubiteljice književnosti se u ponedjeljak, 14. prosinca, u 20 sati mogu pridružiti Djevojkama koje čitaju na još jednoj Književnoj čajanci. Četvrti naslov u petoj sezoni o kojem će se razgovarati je "Krhotine časti" (L.M. Bujold). Kao i do sada, za sudjelovanje nije potrebno predznanje o književnoj kritici, ali je prije dolaska obavezna rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.

Split Nomad Gallery Art sale - prilika za blagdansku kupovinu radova lokalnih umjetnka

U subotu i nedjelju, 19. i 20. prosinca, od 10 do 22 sata u Klubu Zona održat će se Split Nomad Gallery Art sale. Na prodajnoj izložbi moći će se kupiti grafike, posteri, fotografije, majice, torbe i stripovi lokalnih umjetnika.

Sva događanja realiziraju se uz strogo pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera. Zbog epidemiološke situacije, niz Šahovskih popodneva i Večeri modernih društvenih igara za ovu godinu je završen u studenom, ranije od planiranog.