Trivković: Split nije grad slučaj

01_03_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Trivković: Split nije grad slučaj

Osmi gost podcasta U Zoni bio je Toni Trivković, poduzetnik, pokretač IT scene u Splitu i organizator mnogih događanja namijenjenih širenju IT zajednice.

Osmi gost podcasta U Zoni bio je Toni Trivković, poduzetnik, pokretač IT scene u Splitu i organizator mnogih događanja namijenjenih širenju IT zajednice. Iako dolazi iz svijeta tehnologije, Toni je prvi put gostovao u nekom podcastu, a pričao je o svojim prvim poduzetničkim koracima, neobičnom putu formalnog obrazovanja i IT sceni u Splitu.

- Upiši gimnaziju pa od nje odustani da bi se prebacio u strukovnu školu pa upiši faks pa od njega odustani da bi uspio u životu - sažeo je Josip Škiljo najavu svog novog gosta u podcastu U Zoni.

Toni je posebno istaknuo važnost umrežavanja, a već dvanaest godina organizira Open coffee, susrete pojedinaca iz svijeta tehnologije čiji je cilj širenje zajednice i dijeljenje iskustava i znanja. Kao odgovor na stav da se u Splitu ništa ne može izgraditi, pokrenuo je projekt Startup.hr koji je nakon dvije godine prerastao u Split Tech City.

Danas ima svoju tvrtku za dizajn i development, a već kao osnovnoškolac pokazivao je interes za tehnologiju pa je tako složio konfiguraciju svog prvog računala. U trećem razredu srednje škole upoznao se s funkcioniranjem poslovnog sektora te je istaknuo da mu je u poduzetništvu pomoglo igranje računalnih igara te trčanje na Marjanu, a prisjećajući se svog profesora Ivice Kartela objasnio je kakav bi trebao biti srednjoškolski profesor.

Brojne ispričane anegdote, iskustva, stavovi i zaključci izrečeni u osmoj epizodi podcasta U Zoni sigurno će inspirirati brojne gledatelje da i njima samima, kako je Toni rekao - motiv postanu naizgled neostvarive ideje.

Podcast U Zoni dio je projekta Društveni prilozi, financiranog kroz program Europske snage solidarnosti, a osim na službenoj YouTube stranici, sve vezano uz podcast može se pratiti na Facebooku, Instagramu i na web stranici infozona.hr/podcast.