Tko će zamijeniti Zagija?

25_09_2014 / 08:53h  |  Autor: I.Z.
Tko će zamijeniti Zagija?

Otvoren je javni natječaj za izbor službene maskote Europskih sveučilišnih igara Zagreb - Rijeka 2016.

Prošlo je 27 godina od održavanja zagrebačke Univerzijade, a mnogima je i danas u pozitivnom sjećanju ostala popularna maskota Zagi. S novim Igrama dolazi i nova maskota.

Uoči održavanja Europskih sveučilišnih igara, koje će se 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci, otvoren je javni natječaj u kojemu mogu sudjelovati svi zainteresirani građani.

Natječajem će se odabrati izgled i karakter maskote nadolazećih Igara koje će se održati pod motom Srce vjeruje, um ostvaruje.

Cilj je natječaja odabir i izrada službene maskote ESI 2016. - najvećega višesportskog događaja u povijesti Hrvatske koje će okupiti više od 5000 studenata sportaša s više od 350 sveučilišta iz svih krajeva Europe, a koji će se natjecati u čak 21 sportu.

Uz veliku simboličnu vrijednost, sam natječaj je i nagradnog karaktera pa će tako prva tri rada biti i novčano nagrađena. Prvonagrađeni će primiti nagradu u iznosu od 10 000 kuna.

Rok za prijavu: 1. studenog 2014.

Pravila i proces prijave na natječaj, kao i specifikacija svih elemenata koji trebaju biti priloženi uz prijavu, utvrđeni su općim uvjetima koji su dostupni na adresama:
www.eug2016.com i www.studentskisport.com.