The Wall na Poljudu!

09_11_2012 / 19:05h
The Wall na Poljudu!

Roger Waters, suosnivač i glavni autor Pink Floyda, najavio je povratak povijesne produkcije The Wall u Hrvatsku, ali ovaj put u open-air varijanti i to na - stadionu na Poljudu!

Roger Waters, suosnivač i glavni autor Pink Floyda, najavio je povratak povijesne produkcije The Wall u Hrvatsku, ali ovaj put u open-air varijanti. Nakon Arene Zagreb sada je na redu da splitski stadion Poljud uživa u audio vizualnom remek-djelu koje je do sada vidjelo više od 3.3. milijuna ljudi diljem svijeta od 2010. godine –piše muzika.hr.

- Preradio sam show za izvedbu na velikim stadionima. Stvarno je dobro. Još više pokreta, čak je aktivnije, privlačnije, dramatičnije i uzbudljivije od nastupa u arenama - najavljuej Waters.

Originalna produkcija The Walla u potpunosti je uživo izvedena samo 29 puta za vrijeme Pink Floydove turneje 1980. te jednom u Berlinu povodom proslave pada Berinskog zida.  Waters je 2010. redizajnirao famoznu produkciju The Wall koristeći naprednu tehnologiju modernog doba i specijalne efekte koje je publika diljem svijeta prihvatila uz nebrojeno puno prodanih nastupa i višednevnih izvedbi diljem svijeta uključujući rekordnih devet rasprodanih koncerata na River Plate Stadiumu u Buenos Airesu (pogledaj video). Turneja 2013. Imat će 20 open-air izvedbi, a splitska izvedba 23. srpnja druga je po redu na turneji.

Ulaznice u redovnu prodaju kreću 16. studenog u 10 sati na prodajnim mjestima Eventima, a podijeljene su u nekoliko kategorija – od 230 do 600 kuna.