The Mladichi dolaze u Zonu

28_01_2015 / 10:58h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Jurica Galić
The Mladichi dolaze u Zonu

Na putopisnom predavanju u Info zoni, popularni bloger i autor portala TheMladichi.com, Jurica Galić Juka, ispričat će anegdote sa svojih brojnih putovanja svijetom. Živopisno društvo obišlo je Balkan, Bliski istok i jugoistok Azije.

Na putopisnom predavanju Od vrata raja do vrata pakla, popularni bloger i autor portala TheMladichi.com, Jurica Galić Juka, ispričat će anegdote sa svojih sve brojnih putovanja svijetom. Predavanje će se održati u srijedu, 4. veljače, u 20 sati u Info zoni.

Živopisno društvo mladicha na svoju prvu putopisnu avanturu krenulo je u ožujku 2014. godine, u društvu pustolova Željana Rakele. Svoju desetodnevnu ekspediciju nazvali su - Mitovi Balkana. Sredinom listopada džipom su krenuli prema vratima pakla - prema Bliskom istoku, nakon čega se u studenom Juka zrakoplovom zaputio sve do vrata raja - do Tajlanda i Laosa.

>> Prati najave novih događanja u Zoni na infozona.hr/program

Ne prvom su putovanju u devet dana na kušnju dovodili mitove šest balkanskih država te doživjeli niz ugodnih i manje ugodnih iskustava. Drugo putovanje ih je već u Bugarskoj odvelo kroz divljinu bez cesta, a do kraja svog gotovo 12 tisuća kilometara dugog puta, zaobilazili su kurdske blokade, u inat sustavu i zakonima puštali brkove, vozili kroz vulkansko područje i na više od 2000 metara nadmorske visine. Sprijateljili su se s mnogim domaćinima pa su tako u Turskoj upoznali novog prijatelja koji je zbog ljubavi ostao bez turkmenistanskog državljanstva, a u Iranu su razgovarali sa djevojkama koje se protive konzervativnom životu. Juka je u svom samostalnom putovanju 22 dana upoznavao turističke atrakcije, zavirio u zabačena mjesta, fotografirao sa krovova zgrada iznad blještavila Bangkoka te doznao zanimljivu priču mlade Tajlanđanke. Uz mnoštvo dojmova i iskustava doticaja sa novim kulturama, sa putovanja se uvijek vrati bogatiji i za brojne fotografije.

Blog TheMladichi javnost je počeo zabavljati 2005. godine smiješnim anegdotama iz svakodnevnog života kvartovske ekipe. Danas u formi portala broji već stotine objava i priča jedne mladosti 90-ih godina, a regionalnu popularnost stekao je kada su novinarima srpskog Kurira podmetnuli izmišljeni razgovor s navodnim strastvenim splitskim navijačem Partizana.