Čak 15 novih imena Terranea!

08_06_2012 / 13:32h
Čak 15 novih imena Terranea!

Terraneo još nije gotov sa objavom izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu od 07. do 10. kolovoza te u posljednjem krugu objave donosi čak 15 novih imena!

Terraneo još nije gotov sa objavom izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu od 07. do 10. kolovoza te u posljednjem krugu objave donosi čak 15 novih imena!

Nakon sedam godina u Hrvatsku ponovno dolazi utjecajni elektronički kolektiv Thievery Corporation čiji su atraktivni nastupi pravi vizualno-scenski spektakl u kojem sudjeluje dvadesetak glazbenika koji na vrlo moderan način kombiniraju različite tradicije i kulture stvarajući jedinstven i prepoznatljiv spoj različitih glazbenih elemenata poput duba, acid jazza, reggae, bossa nove i orijentalne glazbe s lounge i downtempo estetikom.

Godinu dana nakon zagrebačkog koncerta, u Šibeniku će svirati i planetarno poznati njujorški garage-punk-blues trojac The Jon Spencer Blues Explosion - bend koji je postao jedan od glavnih nositelja buma alternativnog rocka u Americi 90-ih.

Londonski elektronički duo Groove Armada tijekom posljednjeg desetljeća je stekao status jedne od najtraženijih i najprodavanijih dance grupa, a ove godine će i šibenska publika doći u društvo odabranih.

Wild Beasts je engleski indie rock bend koji je svojim prvijencem iz 2008. oduševio kritičare, a 2009. njihov drugi album Two Dancers priskrbio im je nominaciju za nagradu Mercury za najbolji album.

65daysofstatic, poznati i kao 65dos, 65days ili samo 65 su instrumentalni post-rock i math rock bend iz Sheffielda koji je dosad  izdao četiri studijska albuma.

Iza imena Beardyman krije se Darren Foreman, glazbenik iz Londona poznat po svojim beatbox vještinama; BBC ga je prozvao kraljem zvuka i vladarom beatova – dvije godine zaredom izborio je naslov prvaka na beatbox prvenstvu u Velikoj Britaniji.

Škotski indie rock bend We Were Promised Jetpacks mladi je četverac iz Edinburga, po zvuku sličan svojim proslavljenim sunarodnjacima The Twilight Sad i Frightened Rabbit. Do sada su objavili dva albuma od kojih je drugi, In the Pit of the Stomach (izdan 2011.) trenutno nominiran za najbolji škotski album.

MJ Cole je slavni britanski klupski DJ i UK garage producent koji je već s debi singlom Sincere ostvario je značajan uspjeh i potom izdao istoimeni album prvijenac, nakon pauze u devedesetima ponovno je intenzivirao svoje nastupe i revitalizirao status britanske klupske atrakcije.

DâM-Funk, poznat i kao ambasador boogie funka, već nekoliko godina u Los Angelesu njeguje glazbu koja korijene vuče iz stilova ranih 80-ih kao što su boogie, nu soul i electro-funk.

Yip Deceiver projekt je dvojice članova danas iznimno popularnog benda of Montreal; glazba na njihovom prvom, istoimenom EP-ju uključuje elemente novog vala, R&B-ja 80-ih i elektroničke glazbe, a nakon nedavnog koncerta u Tvornici kulture, slijedi njihov drugi nastup na Terraneu.

Iz regije će na Terraneu svirati slijedeći bendovi: Goribor koji su nedavno u zagrebačkoj Tvornici kulture promovirali svoj drugi dupli album, folk rock i balkan punk bend Cinkuši, postmodernistički indie rock bend Mika Male, post-rock i eksperimentalni sastav Vuneny i avant-rock bend Žoambo Žoet Workestrao.

Cijena festivalske ulaznice do početka festivala iznosi 440 kuna, a cijena ulaznice za šest dana boravka u kampu 200 kuna. Prodajna mjesta na kojima se mogu kupiti ulaznice za festival i kamp su sljedeća: Dirty Old Shop (Zagreb), klub Purgeraj (Zagreb), glazbena knjižara Rockmark (Zagreb), poslovnica Dallas Recordsa u Šibeniku i Šešula bar u Šibeniku, kao i sva prodajna mjesta u sustavu Eventima diljem Hrvatske te online na web stranici www.eventim.hr.

Podsjetimo da su izvođači koji su do sada potvrdili nastup na ovogodišnjem festivalu Terraneo: The Roots, Thievery Corporation live, The xx, The Jon Spencer Blues Explosion, The Vaccines, Wild Beasts, Friendly Fires, Groove Armada (DJ Set), Parov Stelar Band, The Ting Tings, 65daysofstatic, Stephen Malkmus & The Jicks, Swans, The Horrors, Beardyman, Digitalism, Aeroplane, The Notwist, Anna Calvi, The Very Best, Future of the Left, Dan Mangan, We Were Promised Jetpacks, MJ Cole, DäM FunK (Live), tUnE yArDs, Yip Deceiver, Future Islands, Max Tundra, Elemental, Dječaci, Goribor, Cinkuši, Vuneny, Kandžija, Golem, Jarboli, Ola Horhe, Erotic Biljan & His Heretics, Mika Male, Gatuzo, Žoambo Žoet Workestrao, The Toronto Drug Bust...