Terapija Trail Kaštela

11_01_2017  |  Autor: Darko Čop  |  Foto: Pedalin Kaštela
Terapija Trail Kaštela

Udruga Pedalin Kaštela objavila je video uradak koji predstavlja novu biciklističku stazu na Kozjaku- Terapija Trail Kaštela!

Udruga Pedalin Kaštela objavila je novi video uradak koji prikazuje nastanak nove biciklističke freeride staze u Kaštelima. Staza je građena od sredine 2015., kada je par prijatelja shvatilo da im treba staza za određenu vrstu biciklizma kojom se bave.

Početak je bio težak i izazovan, najviše zbog odabira linija staze jer većina zemljišta na Kozjaku je privatno vlasništvo pa se tako ekipa iz Pedalina odlučila na stare zarasle puteve koji su prije stotinjak godina koristili zemljoradnici na obroncima Kozjaka.

Nakon određenih linija i bivanja na stazi, shvatili su da je kreiranje biciklističke staze prava terapija, po čemu je staza i dobila ime - Terapija Trail Kaštela

Staza Terapija Trail se trenutno može odvoziti cca 70%, s tim da sam potencijal lokacije nudi opciju stvaranja mini bike parka, što znači da na Terapiji može nastati više od 20-ak linija sa dodatnim biciklističkim elementima.

Ekipa iz Pedalina je optimistična i puna entuzijazma u borbi za aktivaciju Kozjaka kao biciklističkog rekreativnog odmorišta te su vrlo aktivni u promociji staze i na međunarodnoj razini u čemu se najviše oslanjaju na videa kao što je ovaj kojeg su upravo predstavili.

Sve informacije o odruzi možete saznati na www.pedalinkastela.hr kao i na njihovoj Facebook stranici.