Temperatura raste, a Klub Zona...

27_04_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Temperatura raste, a Klub Zona...

Temperatura raste, ali kvantiteta i kvaliteta događanja u Kluba Zona je postojana i ritam će usporiti tek u lipnju. Radionica, izložba, druženje ili predavanje - gotovo svakog svibanjskog dana imate razlog za doći na Šperun, a nekoliko puta program kluba gostuje i u Chillton baru!

Temperatura raste, ali kvantiteta i kvaliteta događanja u Kluba Zona je postojana i ritam će usporiti tek u lipnju. Radionica, izložba, druženje ili predavanje - gotovo svakog svibanjskog dana  imate razlog za doći na Šperun, a nekoliko puta program kluba gostuje i u Chillton baru!

KLUB ZONA U SVIBNJU

Biciklopopravljaonica / četvrtak, 3.5. / 17:00 – 20:00 OTKAZANO! 
Srednjoškolski književni klub / petkom / 19:00
Izložba: Druga stanja / subota, 5.5. / 19:00
After izložbe Druga stanja / subota, 5.5. / 20:00 @Chillton
Večer modernih društvenih igara / subota, 5.5. / 20:00 – 00:00
Književna čajanka / utorak, 8.5. / 19:00
Stripaški kružok: MaFest / srijeda, 9.5. / 20:00
Putopis: Turizam, rad i život u zemljama trećeg svijeta / četvrtak, 10.5. / 19:30
Biljoteka - edukacija o ljekovitom bilju* / od 14. do 16.5. / 18:00
Predstavljanje: Klub slobodnog letenja Pegaz / četvrtak, 17.5. / 19:00
Večer modernih društvenih igara / subota, 19.5. / 20:00 – 00:00
Književna čajanka / utorak, 22.5. / 19:00
Izložba: Dobro temperirane gitare / subota, 26.5. / 18:00
Dance off večer* / srijeda, 30.5. / 20:00 @Chillton

Više informacija potraži na klubzona.net.

Biciklopopravljaonica se u Klubu Zona održava prvim četvrtkom u mjesecu pa će se potencijalno posljednja radionica prije ljetne stanke održati u četvrtak, 5. travnja (OTKAZANO!). Od 17 do 20 sati svi zainteresirani mogu besplatno (naučiti kako) ukloniti kvarove i učiniti bicikl funkcionalnijim, a mogu se i pridružiti volonterima Popke u pomaganju drugima.

Od sredine travnja krenula je treća sezona Srednjoškolskog književnog kluba. Svakog petka od 19 sati, sve do kraja svibnja, obrađuju se naslovi s državne mature. Svojevrsne besplatne pripreme za maturu i dalje vodi Irena Delonga Nešić, profesorica hrvatskog i engleskog jezika i književnosti.

Izložba grupe mladih umjetnika iz doline Neretve okupljenih u udruzi mladih Kolektiv otvara se u Klubu Zona u subotu, 5. svibnja, u 19 sati. Na izložbi Druga stanja do 25. svibnja bit će izloženo smeće pretvoreno u skulpture Koraljka Grebena, radovi Tonija Veraje nastali tehnikom točkanja rapidografom te misli Barbara Mimi zabilježene u ilustracijama.

After izložbe Druga stanja održat će se od 20 sati u Chillton baru uz zvukove koje će puštati DJ Vedritunes (Delta swamp music).

Posljednje dvije Večeri modernih društvenih igara Ajmo se igrat! u aktualnoj sezoni održat se će 5. i 19. svibnja, od 20 sati do ponoći. S obzirom na porast temperatura i bogat program ususret Danu grada, iako je riječ o najpopularnijim večerima društvenih igara u Splitu, u svibanjskom izdanju možda će biti lakše pronaći slobodan stol i zaigrati neku svoju igru ili posuditi i naučiti igrati neku od 50-ak igara iz kolekcije Udruge za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST.

Zbog Praznika rada prva svibanjska Književna čajanka održat će se tek 8. svibnja i onda nastaviti u ritmu održavanja svako dva tjedna, utorkom u 19 sati, pa će iduća biti 22. svibnja. Sukladno temperaturama zraka, poneki će sugovornici čaj zamijeniti domaćim voćnim sirupom, ali atmosfera opuštenih diskusija o književnim djelima neće se mijenjati. Prvi naslov u svibnju je Grimizno slovo autorice Nathaniel Hawthorne.

Novi Stripaški kružok održat će se u srijedu, 9. svibnja, u 20 sati u Klubu Zona, i ugostit će organizatore MaFesta - Makarskog festivala stripa. Renato Vladimir Renky i Darijo Antunović predstavit će program ovogodišnjeg festivala te se prisjetiti zanimljivosti prethodnih deset festivalskih izdanja.

U četvrtak, 10. svibnja, u 19:30 sati u Klubu Zona Aldo Franičević održat će predavanje Turizam, rad i život u zemljama trećeg svijeta. Pričat će o dva mjeseca koja je proveo radeći u školi u Keniji i putovanju u Nepal te će prepričati vlastita iskustva u tim dvjema atraktivnim i relativno nerazvijenim zemljama Azije i Afrike.

Biljoteka - edukacija o ljekovitom bilju održat će se u Klubu Zona od ponedjeljka do srijede, od 14. do 16. svibnja, od 18:00 do 20:00 sati, nakon čega je predviđen poludnevni izlet u okolici Splita. Sudjelovanje je besplatno, a prijavnica je dostupna na klubzona.net.

U četvrtak, 17. svibnja, u 19 sati u Klubu Zona predstavit će se Klub slobodnog letenja Pegaz. Zainteresirani će se upoznati s mogućnostima tandem letova i obuke pilota za parajedriličarstvo, sigurnosti tog ekstremnog sporta te klupskim putovanjima i natjecanjima.

Izložba Dobro temperirane gitare otvorit će se u subotu, 26. svibnja, u 18 sati u Klubu Zona. Oslikavajući gitare na terapijskim radionicama, članovi udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce dali su im posebne tonove.

Nova tematska večeru u organizaciji udruge iTHEom održat će se u srijedu, 30. svibnja, u 20 sati u Chillton baru. Ovog puta pripremili su Dance off večer uz zabavu i plesno natjecanje. Pojedinci i plesni parovi mogu rezervirati mjesto putem prijavnice na klubzona.net.