Euritmija: vježbe uz pokrete i riječi

17_10_2012 / 03:30h
Euritmija: vježbe uz pokrete i riječi

Počinje tečaj euritmije - umjetnosti skladnog pokreta ili plesa koji uključuje vježbe koncentracije, koordinacije i fleksibilnosti. Tečajevi se održavaju četvrtkom i ponedjeljkom...

Počinje tečaj euritmije - umjetnosti skladnog pokreta ili plesa koji uključuje vježbe koncentracije, koordinacije i fleksibilnosti. Izgovaranjem pojedinih riječi i izvođenjem pripadajućih pokreta djeluje se na rad pojedinih organa.

Euritmiju je osmislio austrijski filozof i pedagog Rudolf Steiner, kada je zamolio jednu rusku balerinu da plesnim pokretima ispriča ono što je on govorio. Ta (gotovo) umjetnička disciplina, do sada se koristila u terapijsko-pedagoške svrhe, vježbala su je djeca u valdorfskim vrtićima i školama, ali je sve više uče i prakticiraju mnogobrojni zainteresirani.

Tečajevi se četvrtkom od 19:00 do 20:15 održavaju u Gradskom kotaru Trstenik (Put Trstenika 1), a ponedjeljkom od 19:30 do 20:40 u dječjem vrtiću Duga (Put Skalica 47). Početak tečaja je 18. i 22. listopada, cijena je 100 kuna, a prva radionica besplatna.