TBF na Zenti odgodio smak svita

01_07_2012 / 11:34h  |  Autor: Antonia Stipić  |  Foto: Luka Kivela
TBF na Zenti odgodio smak svita

Splitski surferi na beatovima TBF ispunili su plato ispred kluba O´Hara zvukovima svojih hitova. Salonska ili koktel publika, kako Mladen reče, nije se lako dala nagovoriti na intenzivnije plesne pokrete...

Splitski surferi na beatovima TBF ispunili su u subotu navečer plato ispred kluba O´Hara zvukovima svojih hitova. Nakon duže koncertne pauze na domaćem terenu TBF je energično započeo svirku uz Moj um pali sa albuma iz 1997. Ping pong (umjetnost zdravog đira) i potom skoknuo na San sa posljednjeg, Porinom nagrađenog, najboljeg albuma 2011. Pistaccio Metallic.

Rutinski sjajni i inspirirani nastavili su UV zrakama sa Maxon Universala pa zatim odsvirali tematski blok starih uspješnica Malo san maka i Psihijatrija. Uz osrednji feedback publike zaredali su se Komandant Data, Grad spava i Skener.

U svojih 25 godina djelovanja britki i pitki TBF-ovci su postali prava glazbena institucija te zasigurno najbolji proizvod dalmatinske scene, ali nitko nije prorok u svom selu pa ni uz kombiniranje starih i novih hitova salonska ili koktel publika, kako Mladen reče, nije se lako dala nagovoriti na intenzivnije plesne pokrete pa je trebalo još malo zagrijati. To su napokon uspješno učinile Guzice i sise i provjerena himna veseljku.

Razigrani TBF-ovci entuzijastično su nastavili svirku i uspješnu animaciju splitske uvik kontra ekipe sa hitovima Mater, Odjeb je lansiran, Genije i Smakon svita koji je osim kraja čovječanstva (odgođenog za 2016. godinu prema Sašinim riječima) najavio i kraj koncerta.

Razbuđena i rasplesana publika izmamila je poduži bis i skakala uz Bog i Zemljani, Adio Kumpanji - odličnu obradu sa Runjićevih večeri i Fantastičnu, a kulminaciju su izazvale oda našoj autocesti Dalmatina i Heroji. Dvosatna svirka lucidnih kroničara splitskog stanja uma završena je istoimenom pjesmom i veselim plesom reanimirane publike.