Tanja: U Splitu sve ide puno teže

16_05_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Tanja: U Splitu sve ide puno teže

Nova gošća podcasta U Zoni bila je Tanja Polegubić, povratnica iz Australije koja već četiri godine u digitalnim nomadima vidi poduzetnički izazov.

Nova gošća podcasta U Zoni bila je Tanja Polegubić, povratnica iz Australije koja već četiri godine u digitalnim nomadima vidi poduzetnički izazov. S Tomislavom Primorcem razgovarala je o životu u Splitu, ali i potencijalima ruralnih sredina da postanu destinacije digitalnih nomada.

- Ne znam je li moj put nešto što bih preporučila nekome da prati - zaključila je Tanja komentirajući svoje poduzetničko iskustvo u Hrvatskoj, a otkrila je i da rad s digitalnim nomadima ne donosi veliku zaradu, kako se stvara slika u javnosti. Priznala je i da su je četiri godine u Splitu, ponajviše zbog izostanka podrške, poprilično umorile te da u drugim gradovima sve ide lakše.

Otkrila je da su prije pandemije digitalni nomadi iz Engleske i Sjeverne Amerike u sezoni u Splitu ostajali od tri do sedam dana, a izvan sezone i do tri mjeseca, ali od kada su uvedene posebne vize stoje i duže. Nove okolnosti utjecale su i na porast nomada iz Poljske, Mađarske i Estonije, a sve je više i lokalnog stanovništva koji koriste coworking prostore.

Razgovor s Tanjom Polegubić, ali i ostalih 18 epizoda s akterima društvenih promjena u gradu Splitu dostupni su na YouTube kanalu podcasta.