Tajni Split u Domu mladih

19_12_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Press
Tajni Split u Domu mladih

Izložba je realizirana kroz istraživačko-suradnički rad Hrvoja Cokarića, Ivana Svaguše i Igora Mihovilovića, a sam njen sadržaj mikroskopski je nasumično poredan izbor iz postojećih materijala o nezavisnoj kulturnoj sceni grada Splita.

U subotu, 21.12., na katu Galerije MKC-a u 21h bit će otvorena izložba Tajni Split.
Tajni Split je medijsko-arhivski projekt promotora i arhivista splitske nezavisne scene Igora Mihovilovića i partnerskih organizacija realiziran u 2019. godini kroz projekt 25 godina nezavisnog umjetničkog aktivizma u Domu mladih. Projekt sistematizira više od dva desetljeća prikupljenih podataka i dokumenata povezanih s nezavisnom scenom grada Splita i fizički ih trajno pohranjuje u community arhiv dostupan u sklopu Platforme Doma mladih.

Izložba, koja ujedno i promovira cjelokupan projekt (arhiv, podcast, web) realizirana je kroz istraživačko-suradnički rad Hrvoja Cokarića, Ivana Svaguše i Igora Mihovilovića.
Sam sadržaj ove izložbe mikroskopski je nasumično poredan izbor iz postojećih materijala o nezavisnoj kulturnoj sceni grada Splita za koji autori smatraju kako je potentan za daljnje razmatranje, istraživanje, i općenito sistematiziranje zainteresiranih pojedinaca i javnosti.

Tajni Split ne pretendira biti sveobuhvatan niti akademski koncipiran projekt i u njemu su efemerne pojedinosti iz splitske nezavisne kulturne povjesti podjednako bitne i apostrofirane kao i pojedini projekti koji su bili dugovječniji i stekli širu afirmaciju u bilo kojem smislu.

- Želimo da TS bude projekt trajno otvoren svima koji smatraju da imaju bilo kakve materijale vrijedne čuvanja i spašavanja od zaborava i propadanja. Kvalitetnim radom na vrednovanju prošlosti pomažemo boljem razumijevanju sadašnjosti i oblikovanju življe i aktivnije budućnosti nezavisne kulturne scene - poručuju autori.