Svjetski dan plesa u GKM-u!

28_04_2014 / 15:05h  |  Autor: I. Z.
Svjetski dan plesa u GKM-u!

U splitskom GKM-u Svjetski dan plesa obilježit će plesna predstava SIlent Killer a sav prihod od prodaje ulaznica ide u dobrotvorne svrhe.

U utorak, 29.travnja u 21 h, u splitskom Gradskom kazalištu mladih proslavit će se Svjetski dan plesa.

U organizaciji festivala IKS i Nomadske plesne akademije Hrvatska izvest će se plesna predstava Silent Killer. Dvodijelna predstava inspirirana je radom s djecom zaraženom virusom HIV-a u Indiji. Prvi dio predstave, pod nazivom N is for Night, and for Nothing, and Never, priča je o ženi s ulice koja prodaje svoje tijelo unatoč činjenici da boluje od AIDS-a, gdje se koristi vokabular suvremene plesne tehnike. Drugi dio predstave, naslovljen My name is Nisha, suvremena je rekonstrukcija klasične koreografije varnam (najkompleksnije koreografije klasičnog indijskog plesa, bharatanatjama) i govori o petnaestogodišnjoj djevojčici zaraženoj HIV-om, koja kreće u potragu za svojim ocem. Priča je ispričana kroz rase (opis emocija zapisanih u Natya Shastri).

Prihod od prodaje ulaznica ide u dobrotvorne svrhe za pomoć splitskoj obitelji zaraženoj HIV-om, a u suradnji s Udrugom Help.