Sviraj na Svjetskom danu glazbe

30_05_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Hrvatska glazbena unija
Sviraj na Svjetskom danu glazbe

Hrvatska glazbena unija i ove godine nastavlja tradiciju organizacije Svjetskog dana glazbe. Prijave su otvorene do 7. lipnja.

Hrvatska glazbena unija i ove godine nastavlja tradiciju organizacije Svjetskog dana glazbe.

Pozivaju se glazbenici svih profila i glazbenih pravaca da svojom besplatnom svirkom na prestižnim gradskim lokacijama uveličaju dan koji se tradicionalno slavi u cijelom svijetu nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima. Na koncertima se susreće amaterska glazbena scena s profesionalnom, uz različite glazbene stilove: rock, jazz, klasična glazba, etno, hip-hop, DJ-evi, itd...

Prošlogodišnja manifestacija donijela je vrhunske svirke, velik odaziv građana i fantastičan ugođaj. Više od 700 izvođača nastupilo je u gradovima gdje HGU ima svoje podružnice.

Prijaviti se mogu i izvođači koji su nastupali prijašnjih godina. Nastupi traju do 30 min. Napominjemo da će većina lokacija biti prilagođena akustičnim nastupima.

Prijave su otvorene do 7. lipnja 2019. na mail [email protected], kako bi vam na vrijeme mogli rezervirati i javiti termin nastupa i lokaciju.

Iako se nastupi održavaju na velikom broju lokacija, broj izvođača je ograničen pa se savjetuje da svoje termine rezervirate odmah kako ne bi propustili ovogodišnji nastup.