Švedski stol zvuka u Kocki

07_01_2015 / 10:21h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Luka Kivela, arhiv
Švedski stol zvuka u Kocki

Program u novoj godini Kocka započinje PlesnjaQom, a na siječanjskom muzičkom repertoaru nalazi se niz žanrova, od punka do jazza. Osim toga, ne treba zaobići ni izložbu ni radionice.

U novoj godini klub Kocka započinje s radom u petak 9. siječnja, i to prvim PlesnjaQom nakon odmora i pauze. Ovom prilikom u Split se vraća bend Žen predstaviti novi materijal, uz malu i veliku pomoć 36 njezinih čuda koja se udružuje sa ZbeLeTronovom NijeCuraFinom, plesnjaQovom uzdanicom Pedom, a za kraj vas čeka jedan od rezidenata i voditelja Krüzera, techo i tech-house mag Delayer.

Odmah dan kasnije posjetitelje očekuje prva ovogodišnjaTrance in Dub poslastica. Za ovu prigodu snage su udružili dva kolektiva, MonkeyMonks i GartzSound te su pripremili švedski stol psihodeličnih zvukova i dubokih vibracija. 

Sljedećeg vikenda na repertoaru su elektronski event KEND7 u petak, 16. 1., a grind fešta ugošćuje tri benda (Krlja / Porko Dio / ColdxTurkey) u subotu, 17. 1.

U petak 23. 1. ide prvi ovogodišnji Beatslap kolektiva Loopjunkies, a gostovat će cijela postava domaće  vinil etikete Vakum iz Pule koju čine Borut Cvajner, Evan i Disrupted Project, koji će za ovu prigodu odraditi live performans. Subota je rezervirana za Saturday night fever uz hitove iz zlatnog doba diska.

Psljednji vikend siječnja donosi najkontroverzniji bend na našim prostorima, nastao davnih 80-tih godina prošlog stoljeća, Trobecove krušne peći (petak 30. 1.). Ovaj bend i danas iznenađuje energičnim nastupom, moćnom bukom u kojoj tutnjeći proto-punk bubnjevi provociraju gitarske riffove, saksofon zida mostove prema avangardnom jazzu. Za podršku koncertu vraća se osnivač i nositelj kolektiva Guranje s litice Records Igor Mihovilović, još jednog moćnog glazbenog kolektiva proizašlog iz Kockinih mračnih podruma.

Zadnji dan siječnja, subota, čuva se za prvi ovogodišnji GartzSound party koji dovodi ekipu iz Balkan's Hi Fi i probija granice duba. Momci iz Balkans Hi Fi za sebe kažu da su unikatni mash-up svih podvrsta reggae glazbe s masnim basslineom, pa će se tako u njihovom setu čuti sve od rootsa i junglea do modernog dubstepa.

Tjedni program starta 12. 1., i to ponovnim otvaranjem Open Boxa, koji će predstaviti pregršt novog i zanimljivog sadržaja u nizu radionica, projekcija filmova i predavanja. Početak programa u 2015. godini obilježit će se domjenkom i prigodnom slušaonom.

Svake srijede, kao i godinama iza nas, održava se Punk domjenak, obogaćen novim snagama i raznolikim programom, dok je svaki četvrtak rezerviran za Jazz hodnik i ZLOstavljanje.

U ponedjeljak, 19. 1., otvorit će se izložba nagrađivanog umjetnika Gorana Škofića, Drugi prostori, u sklopu ciklusa NMG @ PRAKTIKA. Izložba je otvorena do 29. siječnja, i može se pogledati svakim radnim danom od 20 - 01 h.