Šveđanke na Bookari

13_03_2015 / 14:06h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Linn Hansén
Šveđanke na Bookari

Bookara Show u utorak će ugostiti dvije švedske književne aktivistice koje će govoriti o kulturi u Švedskoj, rezidencijama, značaju književnosti, imigrantima i njihovom uključivanju te o poetskom festivalu koji su pokrenule.

Bookara Show u utorak, 17. ožujka, u 20 sati ugostit će Linn Hansén i Sofiu Gräsberg, dvije švedske književne aktivistice koje će sa domaćinom Marijom Glavašem podijeliti svoja iskustva iz dugogodišnjeg rada na švedskoj kulturnoj sceni.

>> Prati progam u Info zoni na infozona.hr/program

Razgovarat će o kulturi u Švedskoj, rezidencijama, značaju književnosti za zajednicu i lokalnu upravu, imigrantima i njihovom uključivanju u kulturni život grada te o poetskom festivalu koji su pokrenule i o drugim projektima na kojima rade.

Linn Hansén 2008. je, sa 25 godina, osvojila nagradu za Najboljeg autora Zapadne Švedske, a sa prvom zbirkom poezije Ta I trä nominirana je za nagradu Katapultpriset - nagradu švedskog Sindikata pisaca za najbolji književni prvijenac godine. Osim što piše, Hansen je urednica kulturnog časopisa Glänta te surađuje Queer književnim festivalom i s göteborškim festivalom poezije na kojem surađuje sa Sofiom Gräsberg, kustosicom festivala. Sofia je također bila pročelnica Odsjeka za književnu kompoziciju, poeziju i prozu na Sveučilištu u Göteborgu, a od veljače 2015. godine ravnateljica je nedavno osnovane književne kuće.