Sve što moraš znati o Ultri

06_07_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: press
Sve što moraš znati o Ultri

Ususret početku najvećeg međunarodnog glazbenog događanja u Hrvatskoj, festivala ULTRA Europe, organizatori su pripremili kratke smjernice.

Ususret početku najvećeg međunarodnog glazbenog događanja u Hrvatskoj, festivala ULTRA Europe, organizatori su pripremili kratke smjernice kako bi boravak i iskustvo posjetitelja na samoj lokaciji bio još bolji i sigurniji. Objavljen je i raspored izvođača po satima, kao i satnica live prijenosa, a posjetitelji mogu vidjeti i mapu same lokacije sa svim najvažnijim informacijama za sve one koji će od 8. do 10. srpnja biti dijelom osmog izdanja festivala, a koji će, prema dosadašnjim najavama te podacima, biti najveće do sad. Važna poruka poslana je svima onima koji iz svih krajeva svijeta pristižu u Dalmaciju – Split je grad pod zaštitom UNESCA pa je važno poštivati njegove građane i sve ono po čemu je poseban, čuvati njegove spomenike kulture te se držati propisanih pravila ponašanja. Tri najposebnija glazbena i turistička dana su pred vratima pa je dobro podsjetiti se i najvažnijih festivalskih pravila.

Što sve trebate znati prije dolaska u Park Mladeži?

Glavni ulaz za posjetitelje nalazi se uz Ulicu Hrvatske mornarice, a nova lokacija, zbog svoje širine i prostranosti, omogućuje brži protok, što znači puno manje gužve, bolje iskustvo te mjere sigurnosti koje su na najvišem mogućem nivou. Centralni dio, koji se nalazi između četiri pozornice i koji je veličine tri nogometna igrališta, bit će srce samog festivala, nudeći zabavne sadržaje brojnih partnera festivala te raznovrsnu hranu i piće. Bolje će iskustvo imati i VIP gosti koje očekuje poseban ulaz i prilaz ložama smještenima na četiri etaže, uz shopping centar Joker.

Organizatori su posebno ponosni na veličanstvenu glavnu pozornicu. Ovaj čudesni div visok je 20 metara, a dug 80 metara, a s više od 500 kvadratnih metara LED ekrana, predstavlja najveću glazbenu pozornicu ikad postavljenu u regiji. Jedan od zaštitnih znakova festivala svakako je 360 vatromet koji će ove godine biti još raskošniji, a Splićani će i ove godine ugostiti najveće zvijezde iz svijeta elektroničke glazbe. Poznato je i vrijeme nastupa svih izvođača osmog izdanja festivala u Splitu.

Vrijeme nastupa svih izvođača osmog izdanja festivala

Točna satnica može se pronaći na svim službenim kanalima festivala, internetskoj stranici, društvenim mrežama te službenoj aplikaciji festivala. Petak predvode Afrojack, koji će zasvirati u 00:20 sati, Marshmello, koji na pozornicu izlazi u 1:55 sati te Armin van Buuren, čiji nastup započinje u 3:30 sati. Resistance pozornica ugostit će Richieja Hawtina u 1:00 sati, dok će Amelie Lens izaći u 3:00 sati. Subota izgleda ovako – Alesso stiže u 12:35 sati, DJ Snake u 2:10 sati dok će Timmy Trumpet zasvirati u 3:30 sati te zatvoriti glavnu pozornicu drugi dan festivala. Resistance predstavlja Ninu Kraviz u 1:00 sati, a za kraj stiže, točnije u 3:00 sati, njemačka zvijezda Adam Beyer. Nedjelja je rezervirana za Tiësta, koji kreće u 12:20 sati, potom u 2:06 sati stiže veliki Martin Garrix, a čast da zatvori glavnu pozornicu priprala je Hardwella, čiji dugoočekivani set započinje u 3:30 sati. Resistance zatvaraju Joseph Capriati u 1:00 sati te Marco Carola koji kreće u 3:00 sati.

Brač će u 585 Clubu, u sklopu Regatta Partyja ugostiti Wahlstedta, koji počinje točno u ponoć, a potom stižu popularne sestre Nervo čiji set započinje u 2:00 sati. ULTRA Beach u klubu Carpe Diem najavljuje Juliana Jordana, koji kreće u 19:45 sati, Justina Myla, koji nastupa u 20:30 sati, a u 21:15 na pozornicu će izaći poseban glazbeni gost čije ime organizatori još ne žele otkriti. Poznato je samo da je riječ o jednom od velikana elektroničke scene, o čijem će se dolasku na Hvar još dugo pričati. Večernji program Resistance Hvar predstavlja Ilaria Alicantea koji dolazi u 1:00 sati te DJ Annu, koja će započeti u 3:00 sata. Zvijezda programa Resistance Vis je Michael Bibi, koji će započeti u 1:00 sati, a nakon njega stiže i Jock, čini set započinje u 3:00 sati.

Dozvoljene i nedozvoljene stvari na prostoru festivala

Na službenoj web stranici www.ultraeurope.com može se pronaći detaljan pregled svih dozvoljenih i nedozvoljenih stvari na prostoru festivala. Kako bi ulazak u stadion bio što jednostavniji i brži, a sigurnost svih posjetitelja na najvišoj razini, propisana dozvoljena veličina i tip torbe s kojom je ulaz dozvoljen. Iako organizatori savjetuju da se na festival ne dolazi s torbom, ukoliko je ona neophodna, obavezno mora biti plastična i prozirna te ne veća od 33x43 cm. Male clutch torbe, neseseri te torbice oko struka bit će dozvoljene. Profesionalne foto i video kamere su zabranjene, ali mogu se ponijeti GoPro i ostale action kamere. Bilo koja vrsta zapaljivih sredstava, sprejevi, alkoholna pića i hrana, laseri, veći lanci, pištolji na vodu, maske za lice, kao i bilo koja vrsta ilegalnih supstanci, strogo su zabranjeni na prostoru festivala. Za lakše snalaženje, posjetiteljima je predstavljena i mapa festivala, sa svim najvažnijim informacijama te prodajnim lokacijama.