Svi dugi vikendi u 2013.

30_12_2012 / 14:38h
Svi dugi vikendi u 2013.

Jedna od blagdanskih disciplina je i otkrivanje koliko će nam petaka trinaestih, neradnih dana i mogućnosti spajanja donijeti nova godina… Sve smo sračunali!

Pored odmatanja poklona, rezimiranja prethodne godine i donošenja novogodišnjih odluka, jedna od blagdanskih disciplina je i otkrivanje koliko će nam petaka trinaestih, neradnih dana i mogućnosti spajanja donijeti nova godina… Sve smo sračunali!

Praznovjerni nemaju previše razloga za brigu – preživjeli smo smak svijeta, a pred nama su tek dva petka trinaesta, u rujnu i prosincu. U 2012. smo odradili i onaj jedan dan viška u veljači tako da će 2013. imati 365 dana. Nekoliko neradnih dana koji bi mogli uduplati vikende zaredat će tek od kraja svibnja.

Za razliku od 2012. koja je počela nedjeljom, nova godina počinje utorkom, ali zato Sveta Tri kralja (06.01.) ove godine padaju u nedjelju pa neće utjecati na radni ritam koji ćemo održavati sve do travnja kojeg započinjemo uz šalu i neradno – uz Uskršnji ponedjeljak (01.04.).

Neradno ćemo započeti i svibanj, ali je Praznik rada (01.05.) usred tjedna – u srijedu, no na kraju svibnja dolazi Tijelovo (30.05.) i pruža mogućnost da se neradni četvrtak spoji s vikendom pa možda to bude prva veća prilika za uhvatiti malo boje na plaži.

Lipanj je već tradicionalno skrojen tako da Hrvati mogu odahnuti prije zaleta prema vrhuncu  turističke sezone - Dan antifašističke borbe (22.06.) je u subotu, no Dan državnosti (25.06.) je u utorak jer ako neće jedan uvijek hoće drugi prekinuti radni tjedan i stvoriti priliku za produžavanje vikenda.

Neradni dani u kolovozu, koji većini služe za uštedjeti koji dan godišnjeg, ove godine neće zakazati - Dan domovinske zahvalnosti (05.08.) je u ponedjeljak, a Velika Gospa (15.08.) u četvrtak.

U listopadu će Dan neovisnosti (08.10.) provocirati da se neradni utorak spoji s vikendom, a Svi Sveti (01.11.) će bez ustručavanja neradnim petkom produžiti prvi vikend studenog.

Blagdani u prosincu počinju u srijedu, Božić (25.12.) pa Sv. Stjepan (26.12.), što znači da će i Nova godina biti u srijedu, no u tom ludilu nije toliko ni važno kako se koji dan zove.

Što god i kako god spajali u 2013. godini, neka vam je sretna! :)