Sve je neizvjesno, jedno je sigurno!

06_11_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Sve je neizvjesno, jedno je sigurno!

U okolnostima pandemije sve je postalo neizvjesno, ali i dalje je sigurno da Klub Zona ima najbogatiju ponudu besplatnih prilika za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u Splitu.

U okolnostima pandemije sve je postalo neizvjesno, ali i dalje je sigurno da Klub Zona ima najbogatiju ponudu besplatnih prilika za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u Splitu. U prvim danima studenog nastavljene su Književne čajanke ponedjeljkom, u srijedu se održala još jedna Biciklopopravljaonica, u četvrtak su zbog velikog interesa održane čak dvije reprize Radionice kaligrafije, subotom se nastavljaju izmjenjivati Večeri modernih društvenih igara i Šahovska popodneva, a u studenom se otvaraju i nove izložbe i najavljuju nove kreativne radionice.

KLUB ZONA U STUDENOM

Književna čajanka / ponedjeljkom / 20:00
Biciklopopravljaonica / srijeda, 4.11. / 17:00 - 20:00
Radionica kaligrafije (repriza) / četvrtak, 5.11. / 18:00
Večer modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 7.11. / 20:00 - 00:00
Otvaranje izložba Ive Martinović: Destruktivnost / utorak, 10.11. / 19:00
Radionica piktograma / četvrtak, 12.11. / 18:00
Šahovsko popodne / subota, 14.11. / 18:00
Radionica keramike / ponedjeljak - petak, 16.-20.11. / 18:00
Online diskusija: Kamo ide Dom mladih? / četvrtak, 19.11. / 18:00
Večer modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 21.11. / 20:00 - 00:00
Otvaranje izložbe Flore Kliškić / utorak, 24.11. / 19:00
Biciklopopravljaonica / srijeda, 25.11. / 17:00 - 20:00
Radionica nakita od reciklirane plastike / četvrtak, 26.11. / 18:00
Šahovsko popodne / subota, 28.11. / 18:00

Za sva događanja, osim otvaranja izložbi, potrebna je rezervacija mjesta na klubzona.net.

Djevojke koje čitaju u petoj sezoni Književnih čajanki ljubitelje književnosti okupljaju svakog ponedjeljka od 20 sati. Ako im poneki naslov oduzme više vremena pa poremeti ritam druženja, uhodana ekipa neće se oko toga uzrujavati, kao što se ne uzrujava ni ako netko nema znanje o književnoj kritici, ali je spreman za druženje i nove književne spoznaje. Prvi naslov u studenom je "Harry Potter i plameni pehar", a prije dolaska obavezna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.

Volonteri Biciklopopravljaonice u Klubu Zona garažu otvaraju prvom i zadnjom srijedom u mjesecu, od 17 do 20 sati, pa će je u ovom mjesecu, nakon 4. studenog, otvoriti još i 25. studenog. Zbog epidemiološke situacije, popravci do daljnjega nisu prilika za prenošenje znanja, ali volonteri jednako kvalitetno i besplatno, kao i do sada, obavljaju manje popravke neophodne za sigurnu i funkcionalnu vožnju. Obavezna je prethodna rezervaciju mjesta putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

Večeri modernih društvenih igara "Ajmo se igrat!" održat će se 7. i 11. studenog, od 20 sati do ponoći, a Šahovska popodneva 14. i 28. studenog od 18 sati. Kao i prethodnih pet sezona, na druženje uz društvene igre igrači mogu donijeti svoju igru ili besplatno posuditi i naučiti igrati novu igru iz ponude koju osigurava Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST. Ni na druženje šahista nije potrebno doći u paru, a kvalitetne sugovornike i igrače za usavršavanje i dokazivanje šahovskih vještina osigurava Šahovski klub Student. Za oba subotnja druženja potrebna je rezervacija mjesta na klubzona.net.

Nakon što je novu sezonu Kluba Zona u rujnu otvorila izložba radova mladih dizajnera i umjetnika, a ciklus izložbi autora mlađe generacije "Mladi izlažu" u listopadu je nastavljen izložbom skulptura Josipa Sovulja, u studenom se otvaraju čak dvije nove izložbe. Izložba Ive Martinović, magistre slikarstva, otvara se u utorak, 10. studenog, u 19 sati. Mlada umjetnica predstavit će se portretima i morskim elementima izvedenim na tamnoj tkanini interesantnom tehnikom posvjetljivanja pigmenta materijala. Dva tjedna kasnije, postav će zamijeniti izložba Flore Kliškić koja se otvara u utorak, 24. studenog, također u 19 sati. Atraktivni radovi, u medijima već zapažene mlade Bračanke, na zidovima Kluba Zona ostat će do 7. prosinca.

Osim repriznih izdanja Radionice kaligrafije na kojoj su studenti UMAS-a, članovi Udruge DVK, prenosili znanje o različitim tehnikama lijepog pisanja, u studenom će se održati još tri kreativne radionice koje nisu samo prilika za druženje, opuštanje i razvijanje kreativnosti, nego i za otkrivanje talenata. Udruga DVK pripremila je i Radionicu piktograma na kojoj će u četvrtak, 12. studenog, od 18 sati studenii UMAS-a kroz praktičan rad prenijeti osnovna znanja o stvaranju piktograma, jednostavnih slikovnih znakova koji zamjenjuju riječi. Od ponedjeljka do petka, od 16. do 20. studenog, u 18 sati Artist Vito održavat će višednevnu Radionicu keramike na kojoj se već pet sezona traži mjesto više. Sudionici će kroz praktičan rad upoznati različite alate, materijale i načine korištenja gline. Posljednja kreativna radionice u studenom je jednodnevna Radionica nakita od reciklirane plastike na kojoj će sudionici u četvrtak, 26. studenog, od 18 sati učiti kako uz malo kreativnosti i vatre od plastične ambalaže izraditi nakit, a naučeno će odmah i primijeniti. Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, uz osiguran materijal i pribor, ali je obavezna rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.

Jedino događanje koje će se zbog specifičnih okolnosti održati online je diskusija o sadašnjosti i budućnosti zgrade Doma mladih na kojoj će se rezimirati zaključci sličnih diskusija u prethodnih godinu dana te predstaviti rezultati projekta "Gradimo Dom zajedno", ali ponovno otvoriti prilika i za raspravu o potencijalima i vizijama Doma mladih. Javna diskusija "Kamo ide Dom mladih?" održat će se u četvrtak, 19. studenog, u 18 sati na online platformi Zoom, a prijave za sudjelovanje su putem prijavnice na klubzona.net.

Na svim događanjima primjenjuju se aktualne epidemiološke mjere.