Sva imena Ultra Europe 2015.

04_07_2015 / 12:04h  |  Autor: M. R.  |  Foto: Ž. Šunjić, arhiv
Sva imena Ultra Europe 2015.

Treći po redu najveći festival elektroničke glazbe u regiji Ultra Europe, održat će se na poljudskom stadionu 10., 11. i 12. srpnja, a 14. se seli na Hvar. Predstavnici organizacije Ultra Worldwide objavili su raspored nastupa po danima.

Treći po redu najveći festival elektroničke glazbe u regiji Ultra Europe, održat će se na poljudskom stadionu 10., 11. i 12. srpnja, a 14. se seli na Hvar. Predstavnici organizacije Ultra Worldwide objavili su raspored nastupa po danima.

U petak nastupaju dugoočekivani The Chemical Brothers, za koje se priprema specijalni postav glavne pozornice, a posjetitelji će još moći uživati u nastupima Alessa, Tiesta i DJ dvojca Knife Party. Axwell & Ingrosso, poznati članovi nekadašnje Swedish House Mafie, Poljud će rasplesati u subotu, kao i Martin Garrix, Zeddo i Armin Van Buuren. Za nedjeljni, završni spektakl zaduženi su Afrojack, David Guetta, Steve Angelo i najbolji DJ svijeta Hardwell.

Novi stage za novo izdanje Ultre

Iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Ultre, ali i novost predstavlja Resistance Stage, pozornica karakteristična po futurističkom dizajnu od 360 stupnjeva i svjetlosnim efektima, tzv. krakovima. Predstavlja idealnu kulisu za techno, minimal i underground glazbeni zvuk.
- Resistance je nagon da se ide protiv struje, iziđe iz okvira, da se odmakne od norme i doživi nešto novo, pomaknu barijere i granice, napusti vlastita zona udobnosti, kako bi otvorili oči i uši prema neotkrivenom području elektroničke glazbe – objasnili su organizatori.

Popis imena koja će zasvirati na Resistance Stageu najbolje govori koliko su ozbiljni u namjeri da elektronsku glazbu vrate svojim korijenima: Solomun, rezident kluba Pacha na Ibizi, Matador, techno DJ iz Dublina i Umek, nagrađivana slovenska techno zvijezda nastupaju prvog dana. U subotu stižu Guy Gerber, izraelski producent, Apollonia, francuski underground trio te Chaim, berlinski DJ, dok je nedjelja rezervirana za Marca Carolu, talijanskog DJ-a, Jamiea Jonesa, velškog DJ-a i producenta, Nica Fanciullia, britanskog producenta svojedobno nominiranog za nagradu Grammy te sve slavnijeg Britanca Hot since 82, ali i za brojna druga imena svjetske underground scene.

Ultru na Hvaru predvodi Fedde le Grand

Domaćin Ultra Beacha na Hvaru jest hotel Amfora. Ovogodišnje druženje za samo 5000 fanova predvode Nizozemci: DJ dvojac Sunnery James & Ryan Marciano, već tradicionalno sastavni dio Ultre, Oliver Heldens, jedan od najtraženijih DJ-a današnjice, te glavna zvijezda Fedde Le Grand, koji ovaj put nastupa uz glazbena pojačanja iz Njemačke – dvojac Jewels & Sparks te Mogui, berlinskog DJ i producent.
- Hrvatska ima posebno mjesto u mom srcu i jedva se čekam vratiti i zasvirati ovdje! Već sam nekoliko puta izjavio da je ovo novo ljetno plesno središte, poput neotkrivene Ibize, a vaša pozitivna energija i ljudi nikada ne razočaraju – izjavio je Fedde Le Grand.



Ulaznice za party na Hvaru gotovo su rasprodane, a mogu se kupiti na stranici ultraeurope.com dok su one VIP ulaznice za splitski dio festivala već dva tjedna prije potpuno rasprodane. Ostalo je još samo 500 regionalnih ulaznica po cijeni od 899 kuna za hrvatske državljane, a mogu se kupiti u odabranim T-centrima, Tisak Media Centrima te na ticketshop.hr. Organizatori su pripremili i jednodnevne ulaznice po cijeni od 575 kuna za one koje nisu u mogućnosti posjetiti sva tri festivalska dana. Za sve servisne informacije i novosti o festivalu mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici, službenoj Facebook stranici festivala te na Twitteru.