Korčulanski Festival od riči

19_07_2012 / 23:56h
Korčulanski Festival od riči

U sklopu festivala ŠUŠUR! Festival od riči publici će se predstaviti književnici, putopisci i pjesnici koji progovaraju o temi putovanja, odlaska i povratka, kao i o svim specifičnostima života na otoku.

U sklopu korčulanskog festivala ŠUŠUR! Festival od riči, u specifičnom ambijentalnom okruženju stare gradske jezgre grada Korčule, od 11. do 15. kolovoza publici će se predstaviti književnici, putopisci i pjesnici iz regije koji u svojim djelima progovaraju o temi putovanja, odlaska i povratka, kao i o svim specifičnostima života na otoku. Uz priznate i objavljivanje autore iz regije, festival će predstaviti i živopisne korčulanske autore i kroničare života koji će kroz svoja zanimljiva svjedočanstva govoriti o bogatstvu kulturnog naslijeđa grada Korčule.

Od učesnika izdvajamo spisateljice Olju Savičević Ivančević (HR), Ankicu Tomić (HR) i Anelu Borčić (HR), pisca Muharema Bazdulja (BiH), dramaturga Jordana Cvetanovića (SR), pjesnike Marija Glavaša (HR) i Darka Šeparovića (HR), putopisca i novinara Marka Stričevića (HR), kao i korčulanske autore Sandu Hančević, Duška Kalogjeru, Ivicu Duhović-Žaknić, i druge.

U okviru festivala održat će se i četiri radionice te predstaviti regionalni umjetnički projekt Laserski samit jeftine grafike koji okuplja i promovira mlade kreativce iz područja dizajna, ilustracije i vizualnih komunikacija.

susur.org