Suradnički projekti i turneje

13_01_2017  |  Autor: Darko Čop  |  Foto: clubture
Suradnički projekti i turneje

Savez udruga Klubtura poziva organizacije nezavisne kulture da prijave projekte i turneje kulturne razmjene i suradnje na području Hrvatske.

Savez udruga Klubtura poziva organizacije nezavisne kulture da prijave projekte i turneje kulturne razmjene i suradnje na području Hrvatske u razdobčju od ožujka do prosinca 2017. 

SU Klubtura godišnje objavljuje dva poziva za predlaganje suradničkih projekata ili turneja. Ovo je drugi, finalni poziv i on je otvoren za organizacije koje pripadaju području djelovanja Clubturea, a koje dosada nisu provodile suradničke projekte ili turneje kroz Clubture.

Sradnički projekti

U suradnički projekt moraju biti uključena najmanje dva partnera. Sadržaji unutar projekta moraju se odvijati u najmanje tri različita grada ili mjesta te biti dostupni javnosti. U sklopu projekta moraju se realizirati najmanje tri različita javna događaja. Isti događaj ne može se realizirati dvaput u istom mjestu.

Turneja

U turneju moraju biti uključena najmanje tri partnera. Identičan sadržaj unutar turneje mora se odvijati u najmanje tri različita grada ili mjesta te biti dostupan javnosti. Pod turnejom se podrazumijeva organizacija jednog događaja otvorenog za javnost (npr. koncerta, predstave, izložbe, projekcije, predavanje, radionica, simpozij i slično) u minimalno tri različita grada ili mjesta. U okviru turneje moguće je organizirati i rezidenciju, ali samo ukoliko boravak umjetnika ili suradnika na projektu u konačnici rezultira javnim događanjima u minimalno tri različita grada ili mjesta.

Prihvatljivi troškovi

Prihvatljivi troškovi koji se mogu financirati ovim pozivom su putni troškovi (put, prehrana ili dnevnice), smještaj, promocija, honorari za izvođače, najam i transport opreme i materijali za realizaciju događanja.

Rok za prijave prijedloga je 20. siječnja 2017. u 14 sati.

Više informacija o uvjetima poziva pronađi na clubture.org