Supertoon: Pun Bol crtića

17_07_2012 / 01:10h
Supertoon: Pun Bol crtića

Drugo izdanje međunarodnog festivala animiranog filma Supertoon održat će se od 30. srpnja do 03. kolovoza 2012. u Bolu na Braču. Prikazat će se ukupno 115 animiranih filmova iz cijelog svijeta...

Drugo izdanje međunarodnog festivala animiranog filma Supertoon održat će se od 30. srpnja do 03. kolovoza 2012. u Bolu na Braču. Filmovi iz službene konkurencije Supertoona okupirat će Teatrino, ljetno kino u dvorištu Centra za kulturu općine Bol, a popratni program moći će se pratiti u ljetnim kinima na tri lokacije: plaži Zlatni rat, gradskom trgu Kod bunara i u dvorištu općinske knjižnice Hrvatska čitaonica.

U službenoj konkurenciji Supertoona prikazat će se ukupno 115 animiranih filmova iz cijelog svijeta – 28 u konkurenciji kratkog filma, 28 u konkurenciji za djecu i mlade i 59 u konkurenciji spotova. Bogata konkurencija 2. Supertoona donosi recentne animirane filmove nagrađene na svjetskim festivalima.

Uz službenu konkurenciju Supertoon i ove godine donosi brojne popratne programe, Panoramu, retrospektive glazbenih spotova, filmova članova žirija i partnerskih festivala, programe animiranih serijala, animiranih reklama i dugometražnih igranih filmova te nekoliko popratnih događanja: radionicu za djecu, izložbe i razgovore s autorima.