Sunčana pita: Sramimo li se?

26_02_2023  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Sunčana Barbarić
Sunčana pita: Sramimo li se?

Otvaranjem izložbe Sunčane Barbarić nastavlja se ciklus izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu. Glazbu na otvaranju birat će DJ Marci.

Otvaranjem izložbe Sunčane Barbarić u utorak, 28. veljače u 19 sati u Klubu Zona nastavlja se ciklus izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu. Glazbu na otvaranju birat će DJ Marci, a seriju radova naziva “Onda kad (me) nitko ne gleda” moći će se pogledati do 25. ožujka.

- Sunčana Barbarić, studentica slikarstva, izlaže seriju radova koja se sastoji od akrila na papirima raznih dimenzija i sitotiska. Autorica polazi od odnosa spram tijela u medijskom i online prostoru te reklamnoj industriji koji se preslikava na svakodnevni život običnih ljudi. Postavlja pitanje sramimo li se naših tijela i stvara li nam nelagodu gledati slike tuđih nagih tijela koja ne spadaju u današnje okvire ljepote - objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Sunčana je studentica druge godine diplomskog studija odsjeka za slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu, u klasi docenta Vedrana Perkova. Članica je Dubrovačke Udruge likovnih umjetnika. Sudjelovala je na nekoliko skupnih i jednoj samostalnoj izložbi.