Sudjeluj u Cross Overu

17_08_2015 / 09:55h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: europa.eu
Sudjeluj u Cross Overu

Cross Over je ciklus osposobljavanja namijenjen potencijalnim korisnicima programa Erasmus+, usmjeren na osmišljavanje strateških partnerstava unutar Ključne aktivnosti 2.

Cross Over je ciklus osposobljavanja namijenjen potencijalnim korisnicima programa Erasmus+, usmjeren na osmišljavanje strateških partnerstava unutar Ključne aktivnosti 2, a koji organiziraju nacionalne agencije (u Hrvatskoj – Agencija za mobilnost i programe EU), kao potporu pri izradi projekata.

Budući da je jedan od ciljeva programa Erasmus+ povezivanje organizacija iz različitih područja obrazovanja, osposobljavanja i mladih, kao i poslovnog sektora, a u svrhu razvoja, prijenosa i implementacije inovativnih praksi, tako je i tema ovog ciklusa osposobljavanja usmjerena je upravo na to: Zapošljavanje i poduzetništvo kroz inovativne prakse između različitih sektora.

Krajnji je cilj stvaranje dugoročne suradnje između organizacija – sudionica ovog ciklusa, te stvaranje takvih partnerstava koja će rezultatima svoje suradnje, kroz projekt prijavljen na jednom od sljedećih rokova Erasmus+ programa, utjecati na smanjenje nezaposlenosti, poticati poduzetništvo i osigurati razmjenu inovativnih praksi.

Ciljane su skupine organizacije mladih i za mlade, poslovni sektor, obrazovne institiucije, javna tijela i ostale organizacije. Prijave se vrše online, ispunjavanjem obrasca.

Cross Over se provodi u organizaciji hrvatske Agencije za mobilnost i programe EU u suradnji s češkom, mađarskom, litavskom, latvijskom i britanskom nacionalnom agencijom. Sve navedene agencije provest će nacionalno osposobljavanje u svojim zemljama sa svojim sudionicima, da bi se nakon toga odabrani sudionici iz svake zemlje kasnije susreli na transnacionalnoj aktivnosti u prosincu 2015. godine.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije pokriva troškove smještaja i hrane te sufinancira putne troškove hrvatskih sudionika prilikom nacionalnog i transnacionalnog osposobljavanja. 

Rok za prijavu: 1. rujna 2015.

Više informacija potražiti na mobilnost.hr.