Uključivanje mladih - kako dalje? Opet ćemo tražiti odgovore!

27_01_2024 / 19:19h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Uključivanje mladih - kako dalje? Opet ćemo tražiti odgovore!

Novi projekt Info zone i partnera.

U svibnju 2024. započet će provedba projekta "Uključivanje mladih - kako dalje?". Riječ je o svojevrsnom nastavku projekta "Savjeti mladih - kako dalje". Info zona i partneri ovim projektom žele doprinijeti praćenju provedbe Zakona o savjetima mladih te unaprijediti okvir uključivanja mladih u procese donošenja odluka.

Novim projektom pratit ćemo kako su izmjene i dopune Zakona o savjetima mladih utjecale na rad, odnosno osnivanje savjeta mladih na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Također, ispitat ćemo alternative uključivanja mladih u procese donošenja odluka i dijalog s donositeljima odluka na lokalnoj i regionalnoj razini. Tijekom projekta održat će se edukacija za osposobljavanje mladih koji će provesti čak 13 konzultacijskih susreta. Osmislit ćemo i moguće alternativne oblike uključivanja. Preporuke i smjernice za daljnje unapređenje provedbe novog Zakona o savjetima mladih i smjernica za pokretanje novih modela uključivanja mladih na različitim razinama predstavit ćemo na kraju projekta, sredinom 2025. godine. 

Projekt "Uključivanje mladih - kako dalje?" financiran je sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+. Nositelj projekta je Info zona iz Splita, a partneri su Udruga “Delta” iz Rijeke, Udruga IKS iz Petrinje i Udruga mladih Ilok “Volja”.