Studiraj u Budimpešti

05_11_2015 / 09:30h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Stuart Caie / Flickr
Studiraj u Budimpešti

Institut za razvoj obrazovanja objavljuje natječaj za upis te potpune i djelomične stipendije na Central European Universitiyu u Budimpešti za diplomsko i poslijediplomsko obrazovanje.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO),  objavljuje natječaj za upis te potpune i djelomične stipendije na Central European Universityu (CEU) za akademsku godinu 2016/17.

CEU je sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike. Smješten u Budimpešti, CEU izvodi međunarodno priznate studijske programe na engleskom jeziku te omogućuje financijsku potporu za studij većini upisanih studenata. Na Central European Universityu studira više od 1500 studenata iz preko 100 zemalja svijeta. U akademskoj godini 2015/16.,  25 hrvatskih studenata upisalo je studijske programe na CEU, a od 2001. godine na CEU-u je studiralo ukupno 350 hrvatskih studenata od kojih je većina ostvarila pravo na stipendiju.

Potpune stipendije pokrivaju školarinu i životne troškove (smještaj, zdravstveno osiguranje, mjesečni džeparac). Studenti se također mogu prijaviti na dodatne natječaje putem kojih mogu pokriti troškove putovanja i istraživanja.

Rok za prijavu: 4. veljače 2016.

Informacije o procesu prijave mogu se potražiti na službenoj stranici CEU-a. Također, dodatna se pitanja mogu uputiti Institutu za razvoj obrazovanja kao ovlaštenom predstavniku za CEU u Hrvatskoj(Trg Nikole Zrinskog 9, 10000 Zagreb, telefon: 01/4817 195; e-mail: [email protected]) web: www.iro.hr).