Stipendija za film.factory

11_05_2015 / 08:31h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Flickr.com
Stipendija za film.factory

Raspisan je natječaj za dvogodišnju stipendiju za MFA program film.factory u Sarajevu u akademskoj godini 2015/2016. Stipendija pokriva školarinu za obje studijske godine.

Zagreb Film Festival i Sarajevska filmska akademija (SFA) objavljuju natječaj za dodjelu stipendije za MFA program film.factory u akademskoj godini 2015/2016, koja pokriva školarinu za obje studijske godine.

Prijave su otvorene do 15. lipnja 2015., a za prijavu je potrebno poslati ispunjenu prijavnicu, biografiju, filmografiju zajedno s do 2 DVD-a s primjerima dosad snimljenih odabranih video radova (npr. kratki film, glazbeni video, dokumentarni film, dugometražni video; radovi u medijima fotografije ni konceptualni radovi neće se razmatrati), motivacijsko pismo (s opisom vlastitih interesa na polju filma i filmske produkcije, vlastitog odnosa prema kinematografiji, vlastitih razmišljanja o mogućnostima filmskog medija i kinematografije uopće, te stav o budućnosti kinematografije) certifikat / diplomu (kopije relevantnih certifikata i svjedodžbe o završenom preddiplomskom sveučilišnom studiju) i transkript ocjena, kopija hrvatske putovnice, dvije fotografije. Informacija o dobitniku stipendije bit će objavljena 15. srpnja 2015.


Prijave se šalju e-mailom na adresu [email protected] ili poštom (s naznakom: za film.factory natječaj) na adresu Zagreb Film Festival, Varšavska 3, 10000 Zagreb.

Kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske i imati završen preddiplomski studij.

Program film.factory razvio je poznati redatelj Béla Tarr u sklopu Sarajevske filmske akademije Univerziteta Sarajevska škola za nauku i tehnologiju. Riječ je o interaktivnoj platformi namijenjenoj filmskoj produkciji koja mladim redateljima omogućava suradnju s najistaknutijim i najboljim filmskim profesionalcima svijeta. Samo u prvoj godini svog postojanja, film.factory je producirao 20 kratkih filmova i započeo s pred-produkcijom prvog dugometražnog filma. Cilj je poduprijeti razvoj novih umjetničkih talenata u suradnji s afirmiranim profesionalcima uz zajedničko istraživanje novih mogućnosti za društveno relevantnu modernu kinematografiju.

Studijski program za akademsku godinu 2015/2016 dostupan je na linku.


Više o stipendiji može se pronaći na film.factory