Studijski boravak u Americi

05_01_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: freeimages.com / Amanda Nelson
Studijski boravak u Americi

Mladi između 16 i 18 godina mogu se prijaviti za četverotjedni studijski boravak u Americi gdje će sa vršnjacima sudjelovati u nizu predavanja i radionica.

Državno tajništvo SAD, Zavod za kulturalne i obrazovne poslove, i Američko veleposlanstvo u Zagrebu otvorili su prijave za 2017 Benjamin Franklin Transatlantic Fellow Summer Institute. Program će se odvijati na Svečulištu Wake Forest u Sjevernoj Karolini.

Program koji traje četiri tjedna namijenjen je mladima između 16 i 18 godina. Tijekom studijskog boravka sudionici će imati priliku raspravljati o temama poput demokratske prakse, rezoluciji konflikta, rješavanja problema, komunikacijskim vještinama, kritičkom razmišljanju, toleranciji i poštovanju raznolikosti, vodstvu mladih, team buliding-u i medijima. Program se sastoji od niza predavanja, diskusija i prezentacija, te radionica pod vodstvom mentora.

Prijaviti se mogu hrvatski državljani rođeni između 24. lipnja 1998. i 24. lipnja 2001. godine. Kandidati moraju dobro vladati engleskim jezikom, biti zainteresirani za učenje o Sjedinjenim Američkim Državama, imati dobre akademske rezultate i biti spremni nakon programa nastaviti školovanje u svojoj državi (u srednjoj školi ili na fakultetu).

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu te priložiti dva eseja po 700 riječi, dva pisma preporuke, te akademske rezultate od zadnjih godinu dana (mogu biti na hrvatskom jeziku). Svu dokumentaciju treba poslati na mail ili adresu:

Ms. Vanja Ratkovic
Public Affairs Office/ For Benjamin Franklin Fellowship
U.S. Embassy
Thomasa Jeffersona 2
10010 Zagreb

Rok za prijavu: 20. veljače 2017.

Više informacija ovdje.