Studentske stipendije Dubrovnika

16_12_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Wikipedia
Studentske stipendije Dubrovnika

Senat Sveučilišta u Dubrovniku raspisao je natječaj za dodjelu stipendija najboljim redovitim studentima i studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa. Rok za prijavu je 22. prosinca.

Senat Sveučilišta u Dubrovniku raspisao je natječaj za dodjelu stipendija najboljim redovitim studentima preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta, te redovitim studentima preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija Sveučilišta u Dubrovniku slabijeg socijalno-ekonomskog statusa.

Stipendije za najbolje studente

Najboljim redovitim studentima preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta dodijelit će se 15 stipendija u mjesečnim iznosima od po 1100 kuna u razdoblju od siječnja do rujna 2017. godine. Po jedna stipendija bit će dodijeljena najboljim studentima na preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima na svakom sveučilišnom odjelu (ukupno 12 stipendija) te tri stipendije na razini Sveučilišta za najbolje rangirane studente za upis u prvu godinu preddiplomskog studija.

Na natječaj se mogu javiti redoviti studenti na preddiplomskim sveučilišnim studijima i/ili diplomskim sveučilišnim studijima Sveučilišta u Dubrovniku koji po prosječnoj ocjeni položenih ispita spadaju među 10% najboljih studenata na svojoj godini studija, odnosno, ako su upisali prvu godinu studija, da spadaju među 10% najbolje plasiranih studenata u razredbenom postupku ili da su oslobođeni razredbenog postupka.

Više informacija ovdje

Stipendije za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa

Redovitim studentima preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija Sveučilišta u Dubrovniku slabijeg socijalno-ekonomskog statusa dodijelit će se pet stipendija u mjesečnim iznosima od po 1.000,00 kuna, u razdoblju od siječnja do rujna 2017. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti na preddiplomskim sveučilišnim studijima ili diplomskim sveučilišnim studijima Sveučilišta u Dubrovniku i da su slabijeg ekonomskog statusa. Pod pojmom „slabiji ekonomski status“ smatra se da prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva studenta u protekloj godini ne prelazi 70% proračunske osnovice.

Više informacija ovdje.

Rok za prijavu: 22. prosinca 2016.