Studenti za Život bez barijera

02_12_2014 / 13:26h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: S4S
Studenti za Život bez barijera

Život bez barijera! naziv je projekta čije će se aktivnosti provoditi od 3. do 13. prosinca 2014. godine, a sve povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom a počinje akcijom brisanja knjiga.

Život bez barijera! naziv je projekta čije će se aktivnosti provoditi od 3. do 13. prosinca 2014. godine, a sve povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3. prosinca) i Međunarodnog dana volontera (5. prosinca). Organizatori su projekta Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu, Udruga Studenti za studente Split i Studenti zbor Sveučilišta u Splitu. Cilj je projekta uključenost osoba s invaliditetom u društvo, s posebnim naglaskom na mlade i studente, ali i informiranje i senzibiliziranje javnosti o životu osoba s invaliditetom te apeliranje na javnost o važnosti volontiranja i pomaganja u zajednici.

Projekt Život bez barijera! uključivat će pet akcija koje će se održati  tijekom 10 dana trajanja projekta.
Akcija Brišimo knjige zajedno - Podcrtana knjiga ne može se prilagoditi slijepim osobama održat će se 3. prosinca u 20 h u Sveučilišnoj knjižnici. Akcija Mala škola znakovnog jezika održava se da bi se javnost upoznala s važnim činjenicama o kulturi gluhih i nagluhih osoba te načinu ophođenja s osobama oštećena sluha putem radionice znakovnog jezika: mjesto je radnje Udruga gluhih i nagluhih osoba Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, 6. prosinca u 10 h. Boalovo kazalište i udruga ZAMISLI organiziraju seriju interaktivnih predstava pod palicom redatelja Maria Kovača te radionica, 8. prosinca u 14 h, na Pravnom fakultetu u Splitu. Okrugli stol Studenti s invaliditetom i njihove barijere održava se 10. prosinca u 19 h u splitskoj Sveučilišnoj knjižnici. Humanitarna akcija Studentska srca za splitsku djecu uključuje posjet udruzi za slijepe i slabovidne osobe (13. prosinca u 16 h), na kojoj će se slijepoj i slabovidnoj djeci pokloniti igračke koje će se prikupljati na svim prethodnim događajima u sklopu projekta.

Više informacija o aktivnostima u sklopu projekta može se potražiti na linku.